ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός - Ισπανία: Το 32,5% του πληθυσμού έτοιμο να κάνει το εμβόλιο

Κορονοϊός - Ισπανία: Το 32,5% του πληθυσμού έτοιμο να κάνει το εμβόλιο
AP PHOTOS

Εμβόλιο κατά κορονοϊού: Ο πληθυσμός της Ισπανίας ανέρχεται σε 47 εκατομμύρια.

Το ένα τρίτο του ισπανικού πληθυσμού είναι έτοιμο να κάνει το εμβόλιο κατά της Covid-19 αμέσως, ενώ το 55,2% μάλλον θα περιμένει μέχρι να γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα, σύμφωνα με έρευνα του ινστιτούτου CIS.

Μόνο το 8,4% των Ισπανών αρνείται να κάνει οποιουδήποτε τύπου εμβόλιο, σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποιήθηκε κατά το διάστημα από 23 έως 26 Νοεμβρίου.

Ταχεία διαδικασία στην Ευρώπη

Ο EMA, ο οποίος έχει την έδρα του στο Άμστερνταμ, είναι επιφορτισμένος να εγκρίνει και να ελέγχει τα φάρμακα στις 27 χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και ακολούθησε μια ταχεία διαδικασία, την ονομαζόμενη «διαρκή εξέταση», προκειμένου να αναλύει τα δεδομένα για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα των εμβολίων κατά της COVID-19 αμέσως μόλις αυτά εμφανίζονται.

Τα εμβόλια των Pfizer/BioNTech, Moderna και Oxford/AstraZeneca έχουν υποβληθεί και τα τρία εδώ και εβδομάδες σε αυτήν τη διαδικασία.

Η ταχεία αυτή διαδικασία εφαρμόζεται για να αξιολογηθούν προϊόντα τα οποία μπορούν να ανταποκριθούν σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία.

Υπό φυσιολογικές συνθήκες, όλα τα δεδομένα που είναι σχετικά με ένα εμβόλιο πρέπει να συλλέγονται και να υποβάλλονται στην αρχή ενός αιτήματος έγκρισης.

Η EMA αναμένεται να αποφανθεί στις 29 Δεκεμβρίου «το αργότερο» για το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech και ως τις 12 Ιανουαρίου γι' αυτό της αμερικανικής Moderna.

Το πράσινο φως για την κυκλοφορία στην αγορά δίδεται στην συνέχεια από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Crash test τα εποχιακά για το άνοιγμα κομμωτηρίων, βιβλιοπωλείων και ανθοπωλείων