FUN TIME

Αυτός είναι ο μεγαλύτερος κύβος του Ρούμπικ στον κόσμο ύψους 2,02 μέτρων

Αυτός είναι ο μεγαλύτερος κύβος του Ρούμπικ στον κόσμο ύψους 2,02 μέτρων
kids.guinnessworldrecords.com

Για να κατασκευαστεί χρειάστηκαν 330 ώρες και δικαίως κατέκτησε μία θέση στο βιβλίο Γκίνες.

Ο Tony Fisher είναι επαγγελματίας κατασκευαστής παζλ και δημιουργός του μεγαλύτερου κύβου του Ρούμπικ στον κόσμο. Για να τον φτιάξει, χρειάστηκε περίπου 330 ώρες, δηλαδή σχεδόν δύο εβδομάδες. Η κάθε του πλευρά έχει μήκος 2,022 μέτρα και η εντυπωσιακή δημιουργία κατέκτησε μία θέση στο βιβλίο Γκίνες.

Ο Tony άρχισε να ασχολείται με κάθε είδους παζλ το 1980, στην ηλικία των 14 ετών. Το ενδιαφέρον του μεγάλωνε όσο περνούσαν τα χρόνια και πλέον έχει τη δική του επιχείρηση κατασκευής παζλ.

Σύμφωνα με το kids.guinesswοrldrecords.com, αυτή είναι η δεύτερη φορά που ο 54χρονος άνδρας μπήκε στο βιβλίο Γκίνες. Η πρώτη ήταν το 2016 όταν δημιούργησε τον πρώτο τεράστιο κύβο του Ρούμπικ ύψους 1,57 μέτρων. Τα χρόνια που ακολούθησαν, πολλοί ήταν αυτοί που προσπάθησαν να σπάσουν αυτό το ρεκόρ, κάτι που κατάφερε το 2018 ένα μουσείο στον Καναδά. Το μουσείο κατασκεύασε έναν κύβο του Ρούμπικ ύψους 1,68 μέτρων και προσκαλούσε τους επισκέπτες να τον λύσουν.

kids.guinnessworldrecords.com

Όπως αναφέρει το kids.guinessworldrecords.com, o Τony χάρηκε που το επίτευγμα του ενέπνευσε και άλλους να φτιάξουν κάτι τόσο δημιουργικό και το ίδιο δοκίμασε να κάνει και αυτός για ακόμη μία φορά. Ο τελευταίος κύβος που κατασκεύασε ο Tony έχει ύψος 2,022 μέτρα και 54χρονος κατέκτησε και πάλι την πρωτιά.

Ο πρώτος κύβος του Ρούμπικ επινοήθηκε το 1974 από τον Ούγγρο γλύπτη και καθηγητή αρχιτεκτονικής Erno Rubik. Έως τον Ιανουάριο του 2009, 350 εκατομμύρια κύβοι είχαν πουληθεί παγκοσμίως κάνοντας τον το εμπορικότερο παιχνίδι παζλ παγκοσμίως, ενώ θεωρείται και από τα πιο εμπορικά παιχνίδια στον κόσμο.

kids.guinnessworldrecords.com