ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός: Κυβερνοεπίθεση στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων

Κορονοϊός: Κυβερνοεπίθεση στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων
AP Images

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων δέχτηκε κυβερνοεπίθεση από hackers, χωρίς να έχει γίνει γνωστός ο στόχος τους.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ), που αυτό το διάστημα είναι στο επίκεντρο καθώς αναμένεται να συνεδριάσει για να δώσει άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης σε εμβόλια κατά του κορονοϊού που έχουν παραχθεί από γνωστές φαρμακευτικές εταιρίες, έπεσε θύμα κυβερνοεπίθεσης όπως ανακοινώθηκε επίσημα την Τετάρτη.

«Ο ΕΜΑ ήταν ο στόχος της κυβερνοεπίθεσης. Ο Οργανισμός έχει ήδη ξεκινήσει μια πλήρη έρευνα, σε στενή συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές», ανέφερε η σχετική ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση του EMAema.europa.eu

Δεν έγινε, ωστόσο, γνωστό αν κατάφεραν οι επίδοξοι hackers να αποσπάσουν δεδομένα και στοιχεία, ούτε και η ταυτότητά τους. Αυτή, πάντως, δεν ήταν η πρώτη φορά που οργανισμοί υγείας και φαρμάκων έγιναν στόχος κυβερνοεπίθεσης.

Στο παρελθόν τέτοιες επιθέσεις που προέρχονται από τη Βόρεια Κορέα, το Ιράν, το Βιετνάμ, την Κίνα και τη Ρωσία έχουν καταγραφεί, όπου έγιναν προσπάθειες να αποσπαστούν πληροφορίες για τον κορονοϊό και τις πιθανές θεραπείες του.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μαφιόζικη εκτέλεση στα Βριλήσσια με «άρωμα νύχτας»: Ένας νεκρός - Τι «βλέπει» η ΕΛ.ΑΣ