ΚΟΣΜΟΣ

Τα παλαιστινιακά εδάφη «βάφτηκαν» με αίμα μικρών μαθητών

Τα παλαιστινιακά εδάφη «βάφτηκαν» με αίμα μικρών μαθητών

Τραγωδία, με θύματα μικρά παιδιά σημειώθηκε σήμερα μεταξύ της Ιερουσαλήμ και της Ραμάλας, κοντά σε εβραϊκό οικισμό.Μία σύγκρουση ανάμεσα σε ένα σχολικό λεωφορείο και ένα ισραηλινό φορτηγό, έμελλε να στοιχίσει τη ζωή οχτώ μαθητών.Μάλιστα μετά τη σφοδρή σύγκρουση το σχολικό, το οποίο ανετράπη τυλίχθηκε στις φλόγες.

Το δυστύχημα συνέβη όταν το λεωφορείο συγκρούστηκε μετωπικά με το φορτηγό, σε μια απότομη και ολισθηρή, λόγω της βροχής, διασταύρωση μεταξύ της Ιερουσαλήμ και της Ραμάλας.

Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της παλαιστινιακής αστυνομίας Ιτζάτ Σαΐντ. « Το ισραηλινό φορτηγό έπεσε σε σχολικό σε δρόμο της Δυτικής Όχθης. Μετά τη σύγκρουση το σχολικό λεωφορείο ανατράπηκε και πήρε φωτιά. Σε 40 ανέρχονται οι τραυματίες».

Το τραγικό δυστύχημα επιβεβαιώθηκε και από τον εκπρόσωπο της ισραηλινής αστυνομίας Μίκι Ρόζενφελντ. Ο ίδιος ανάφερε ότι «οχτώ με δέκα παιδιά είναι νεκρά. Όλα τα θύματα είναι παιδιά». Μάλιστα, ανέφερε ότι μεγάλη δύναμη της αστυνομίας έχει σταλεί στο σημείο του πολύνεκρου τροχαίου και διεξάγει έρευνα.

Ισραηλινά και παλαιστινιακά ασθενοφόρα και υπηρεσίες πρώτων βοηθειών βρίσκονται στο σημείο του τροχαίου. Οι πυροσβέστες άρχισαν να ανασύρουν τα πτώματα από το σχολικό. «Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε παραπάνω», είπε ο νοσηλευτής Σαλόμ Γκαλίλ στο ισραηλινό ραδιόφωνο.