ΚΟΣΜΟΣ

ΚορονοΪός - ΗΠΑ: Με φορτηγά και αεροπλάνα η γιγαντιαία επιχείρηση μεταφοράς του εμβολίου της Pfizer

ΚορονοΪός - ΗΠΑ: Με φορτηγά και αεροπλάνα η γιγαντιαία επιχείρηση μεταφοράς του εμβολίου της Pfizer

Οι πρώτες παρτίδες εμβολίων των Pfizer/BioNTech αναμένονται στα κέντρα εμβολιασμού των ΗΠΑ το πρωί της Δευτέρας

Με επευφημίες ξεκίνησαν από το εργοστάσιο της Pfizer στο Μίσιγκαν οι πρώτες παρτίδες του εμβολίου με προορισμό τις ΗΠΑ, όπου ο FDA ενέκρινε πριν από μερικές ημέρες την κυκλοφορία του. Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες και πλέον σύνθετες διαδικασίες διανομής που έχει ποτέ διεξαχθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Τα πλάνα που έχουν δημοσιοποιηθεί δείχνουν τους εργαζόμενους, φορώντας μάσκες, να αφαιρούν τα πρώτα κουτιά με τα φιαλίδια του εμβολίου και να τα τοποθετούν σε μεγάλους μπλε καταψύκτες, προτού και αυτοί συσκευασθούν και σημανθούν προς αποστολή.

Οι πρώτες παρτίδες εμβολίων των Pfizer/BioNTech αναμένονται στα κέντρα εμβολιασμού των ΗΠΑ το πρωί της Δευτέρας, προκειμένου να αρχίσουν αμέσως να χορηγούνται στους Αμερικανούς, ανακοίνωσαν οι αρχές της χώρας.

100 εκατ. εμβολιασμοί το πρώτο τρίμηνο

Οι ΗΠΑ αναμένουν ότι μέχρι το τέλος του πρώτου τριμήνου του 2021 θα έχουν εμβολιάσει 100 εκατομμύρια ανθρώπους με το εμβόλιο κατά της covid-19, ανακοίνωσε σήμερα ο επικεφαλής του προγράμματος των ΗΠΑ για τις προσπάθειες ανάπτυξης εμβολίων κατά του κορονοϊού.

«Μέχρι το πρώτο τρίμηνο του 2021 θα έχουμε εμβολιάσει 100 εκατομμύρια ανθρώπους», είπε ο δρ. Μονσέφ Σλάουι, ο επικεφαλής της αμερικανικής Επιχείρησης Warp Speed σε συνέντευξή του σήμερα στο Fox News.

Ο ίδιος είπε ότι οι ΗΠΑ ελπίζουν μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου να έχουν διανεμηθεί περίπου 40 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου και άλλες 50 με 80 εκατομμύρια τον Ιανουάριο και ο ίδιος αριθμός τον Φεβρουάριο.

Το εμβόλιο απαιτεί δύο δόσεις για τον κάθε εμβολιαζόμενο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr - Click away: Σήκωσαν ρολά τα καταστήματα – «Μουδιασμένος» ο κόσμος