ΕΛΛΑΔΑ

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr - Click away: Σήκωσαν ρολά τα καταστήματα – «Μουδιασμένος» ο κόσμος

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr - Click away: Σήκωσαν ρολά τα καταστήματα – «Μουδιασμένος» ο κόσμος

Click away: Πρεμιέρα για τη νέα λειτουργία της αγοράς εν μέσω lockdown. «Μουδιασμένη» η αγορά, λιγοστός ο κόσμος που βρέθηκε στα καταστήματα για να παραλάβει παραγγελίες. Τι λένε οι πολίτες και οι καταστηματάρχες στο Newsbomb.gr

Ρεπορτάζ: Ευδοκία Μύτιλη

Από το πρωί της Κυριακής το λιανεμπόριο επέστρεψε ξανά σε λειτουργία, εφαρμόζοντας ωστόσο το click away. Τα μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό, με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα, δεν γινόταν να αρθούν έτσι ώστε η αγορά να λειτουργήσει κανονικά, με αποτέλεσμα να βρεθεί αυτή η φόρμουλα για να δοθεί μια «ανάσα» στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Τα προβλήματα και οι δυσλειτουργίες δεν λείπουν βέβαια, αφού πολλά είναι τα καταστήματα που δεν διαθέτουν e-shop και δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τους καταναλωτές ενώ παράλληλα όλη η διαδικασία είναι πρωτόγνωρη για τους πολίτες, που για την ώρα παρουσιάζονται διστακτικοί στο να κάνουν τις αγορές τους με τη χρήση του click away.

Το Newsbomb.gr βρέθηκε από νωρίς το πρωί στον πιο κεντρικό δρόμο της Αθήνας.

Στην οδό Ερμού, λοιπόν, οι καταστηματάρχες αρκετή ώρα πριν τις 11:00, όταν και ήταν προγραμματισμένο να ανοίξουν για να αρχίσουν τις παραδόσεις των παραγγελιών εκτός των επαγγελματικών τους χώρο, ήταν εκεί για να προετοιμάσουν το έδαφος.

Αξίζει να σημειωθεί πως δεν άνοιξαν καταστήματα μεγάλων brands και αλυσίδων, όπως και πολυκαταστήματα, ενώ και όσα μαγαζιά «σήκωσαν ρολά» είχαν αισθητά μειωμένη κίνηση. Ειδικότερα αν αναλογιστεί κανείς πως μιλάμε για τα μέσα Δεκεμβρίου, μια εποχή που παραδοσιακά η αγορά αυξάνει τον τζίρο της και βοηθάει να καλυφθούν «τρύπες» του υπόλοιπου χρόνου.

Η κίνηση στην Ερμού, λοιπόν, δεν θυμίζει σε καμία περίπτωση αντίστοιχες εποχές περασμένων ετών. Ελάχιστος κόσμος που έχει χρησιμοποιήσει το click away ή βρήκε για περίπατο τηρώντας τα μέτρα, με τους καταστηματάρχες να ανησυχούν ιδιαίτερα για το μέλλον τους.

Είναι ενδεικτικές οι δηλώσεις του Νίκου Κογιουμτσή, αντιπροέδρου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου και Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών στο Newsbomb.gr.

Το click away ξεκίνησε επίσης με ιδιαίτερα αυξημένη επιτήρηση από τις αρχές, για να τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό. Αξίζει να σημειωθεί πως το πρωί της Κυριακής στην Ερμού, υπήρξαν στιγμές όπου οι αστυνομικοί που περιπολούσαν ήταν περισσότεροι από τους πολίτες που βγήκαν για να κάνουν αγορές…

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κατασκοπευτικό θρίλερ: Κατάθεση μάγειρα «έκαψε» τον υπάλληλο του τουρκικού προξενείου