ΚΟΣΜΟΣ

Τρομοκράτης είχε σχέσεις με την Αλ Κάιντα - Τον πρόλαβαν πριν «χτυπήσει» όπως στους Δίδυμους Πύργους

Τρομοκράτης είχε σχέσεις με την Αλ Κάιντα - Τον πρόλαβαν πριν «χτυπήσει» όπως στους Δίδυμους Πύργους
InTime

Στα χέρια των αμερικανικών αρχών βρίσκεται από την Τρίτη ένας 30χρονος άνδρας που είχε συλληφθεί με την κατηγορία ότι προετοίμαζε τρομοκρατική επίθεση ίδια με αυτή της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.

Ο ύποπτος για τρομοκρατία άνδρας, φέρεται να έχει σχέσεις ακόμα και με την Αλ Κάιντα. Πρόκειται για έναν υπήκοο Κένυας με το όνομα Τσόλο Αμπντί Αμπντουλάχ, ο οποίος αναμένεται σήμερα (16.12) να παρουσιαστεί στο δικαστήριο της Νέας Υόρκης.

Εκεί θα αντιμετωπίσει τις κατηγορίες σχεδιασμού τρομοκρατικής επίθεσης, με ίδια χαρακτηριστικά της επίθεσης που είχε γίνει στις 11 Σεπτεμβρίου 2001 στους Δίδυμους Πύργους. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο Κενυάτης σχεδίαζε να κάνει αεροπειρατεία και στη συνέχεια να ρίξει το αεροσκάφος πάνω σε έναν ουρανοξύστη, σε μια σημαντική ημέρα για τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο 30χρονος αντιμετωπίζει έξι διαφορετικές κατηγορίες για τρομοκρατία, συμπεριλαμβανομένης και της συνομωσίας για παροχή πληροφοριών σε τρομοκράτες, της πρόθεσης αεροπειρατείας, της πρόθεσης να σκοτώσει Αμερικανούς πολίτες, να καταστρέψει αεροσκάφος και να διαπράξει τρομοκρατικές ενέργειες στην επικράτεια των ΗΠΑ. Κάθε μια από αυτές τις κατηγορίες μπορεί να του αποφέρει, ξεχωριστά, ποινή μεταξύ 20ετούς κάθειρξης και ισοβίων.

Σε επίσημη δήλωση που έγινε από την Εισαγγελία της Νότιας Περιφέρειας της Νέας Υόρκης, έγινε γνωστό πως ο Αμπντουλάχ συνελήφθη στις Φιλιππίνες τον Ιούλιο του 2019 και μεταφέρθηκε στις 15 Δεκεμβρίου 2020 στις ΗΠΑ όπου τελεί υπό κράτηση.

Ενώ βρισκόταν στις Φιλιππίνες, ο 30χρονος φέρεται να εκπαιδεύτηκε για να μπορεί να πιλοτάρει αεροσκάφος ενώ είχε ερευνήσει όλα τα πιθανά μέσα για να κάνει αεροπειρατεία σε εμπορικό αεροσκάφος, ενώ αναζήτησε πληροφορίες σχετικά με το πιο είναι το υψηλότερο κτήριο στις ΗΠΑ αλλά και το πως θα μπορούσε να εξασφαλίσει βίζα στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Σενάρια για ολικό lockdown σε «κόκκινες» περιοχές – Ποιοι Νομοί κινδυνεύουν