ΚΟΣΜΟΣ

Πούτιν: Δεν έχω κάνει το εμβόλιο, αλλά θα το κάνω – Θα δούμε αν θα είμαι υποψήφιος το 2024

Πούτιν: Δεν έχω κάνει το εμβόλιο, αλλά θα το κάνω – Θα δούμε αν θα είμαι υποψήφιος το 2024
twitter.com/KremlinRussia_E

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, παραχώρησε την καθιερωμένη ετήσια συνέντευξη Τύπου όπου μίλησε για όλους και για όλα. Τι ανέφερε για τις σχέσεις με τις ΗΠΑ και την εκλογή του Τζο Μπάιντεν, αλλά και για το τέλος της 10ετούς συμφωνίας New Start με τους Αμερικανούς.

Έτοιμος να κάνει το εμβόλιο Sputnik V κατά του κορονοϊού εμφανίστηκε ο Βλάντιμιρ Πούτιν, μιλώντας στην ετήσια συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί στους δημοσιογράφους. Ο Ρώσος πρόεδρος μίλησε για την εκστρατεία της χώρας του κατά του κορονοϊού, αλλά και για μια σειρά άλλα σημαντικά ζητήματα. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασαν τα σημεία της συνέντευξης στα οποία αναφέρθηκε στις σχέσεις Ρωσίας και ΗΠΑ αλλά και στην εκλογή του Τζο Μπάιντεν.

«Αυτό θα εξαρτηθεί σε σημαντικό βαθμό από την νέα διοίκηση» δήλωσε ο Πούτιν, όταν ρωτήθηκε για την προοπτική των διμερών σχέσεων. «Επαναλαμβάνω για μια ακόμη φορά. Ο ίδιος (ο Μπάιντεν) είναι πολύ έμπειρος, όλη του την ζωή είναι στην πολιτική. Υπάρχει η γνωστή έκφραση που λέει ότι τον βασιλιά τον κάνει η αυλή του. Αν και βλέπουμε ήδη αυτούς που διεκδικούν θέσεις κλειδιά».

Σχετικά με τον κορονοϊό, ο Βλάντιμιρ Πούτιν σχολίασε πως δημιουργήθηκαν 277.000 νέα κρεβάτια νοσοκομείων και χτίστηκαν δεκάδες ιατρικά κέντρα πολύ γρήγορα, δείγμα της πρωτοβουλίας της ρωσικής κυβέρνησης. «Η Ρωσία συγκαταλέγεται μεταξύ των τριών κορυφαίων χωρών στον κόσμο στα τεστ κορονοϊού και είναι η πρώτη χώρα που δημιούργησε ένα εμβόλιο», τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος.

«Δεν έχω εμβολιαστεί ακόμα, αλλά σίγουρα θα το κάνω. Το εμβόλιό μας είναι ασφαλές και αποτελεσματικό», πρόσθεσε.

Σε ερώτηση που έγινε για το αν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές του 2024, ο Βλάντιμιρ Πούτιν υποστήριξε πως ακόμα δεν έχει πάρει την οριστική του απόφαση. «Δεν έχω αποφασίσει ακόμη εάν θα συμμετάσχω στις προεδρικές εκλογές», ήταν η απάντηση του Ρώσου προέδρου.

Όσο για την εγκατάλειψη της πιθανής επέκτασης του σχεδίου New Start, που είχε υπογραφεί το 2011 με τις ΗΠΑ αναφορικά με τα πυρηνικά, υπογράμμισε πως ένα τέτοιο ενδεχόμενο συνιστά απειλή για την ασφάλεια. «Η Ρωσία είναι ανοιχτή στη συνεργασία, αλλά οι ΗΠΑ δεν θέλουν να διαπραγματευτούν», ανέφερε και πρόσθεσε «το New Start θα λήξει τον Φεβρουάριο. Είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε τον διάλογο με τις ΗΠΑ, αλλά για αυτό πρέπει να ανταποκριθούν οι εταίροι μας».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Έκτακτη ενημέρωση Χαρδαλιά για τον κορονοϊό - Ανακοινώνει τοπικά lockdown