ΚΟΣΜΟΣ

«Αστέρι της Βηθλεέμ»: Ορατό το φαινόμενο που συμβαίνει κάθε 800 χρόνια - Εντυπωσιακές εικόνες

«Αστέρι της Βηθλεέμ»: Ορατό το φαινόμενο που συμβαίνει κάθε 800 χρόνια - Εντυπωσιακές εικόνες
IN TIME

Μετά από 800 χρόνια, σήμερα, Δευτέρα (21/12) το «Αστέρι της Βηθλεέμ», έκανε την εμφάνισή του στον νυχτερινό ουρανό. 

Το σπάνιο αστρονομικό φαινόμενο είναι ορατό από κάθε γωνιά της Γης, όπως και από την Ελλάδα.

Τι συμβαίνει με το συγκεκριμένα φαινόμενο

Οι δύο γίγαντες του ηλιακού μας συστήματος, ο Δίας και ο Κρόνος, έρχονται πιο κοντά από ποτέ, δημιουργώντας την όψη ενός «διπλού πλανήτη» ή ενός μεγάλου και φωτεινού αστεριού.

Εδώ και αιώνες, θεολόγοι και αστρονόμοι αναρωτιούνται εάν το αστέρι αυτό δεν είναι άλλο από το «Αστέρι της Βηθλεέμ», το φωτεινό αστέρι που ακολούθησαν οι τρεις σοφοί για να φτάσουν στη φάτνη, όπου γεννήθηκε ο Ιησούς.

Το εν λόγω φαινόμενο είναι γνωστό ως Σύνοδος και «οι πλανήτες θα βρεθούν σε απόσταση όσο το πάχος του νυχιού μας, μόλις θα ξεχωρίζουν μεταξύ τους», όπως εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο καθηγητής Παρατηρησιακής Αστρονομίας στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΑΠΘ, Σταύρος Αυγολούπης.

Το «Αστέρι της Βηθλεέμ», θα γίνει εμφανές κατά τη διάρκεια ενός επίσης σημαντικού αστρονομικού γεγονότος: του χειμερινού ηλιοστασίου.

Μπορεί για τους μετεωρολόγους ο χειμώνας να ξεκινάει την πρώτη μέρα του Δεκεμβρίου, αλλά για την επιστήμη της αστρονομίας, το χειμερινό ηλιοστάσιο σηματοδοτεί την έναρξη του χειμώνα.

Κάθε χρόνο, την 21η ημέρα του Δεκεμβρίου, στο βόρειο ημισφαίριο του πλανήτη έχουμε τη μεγαλύτερη σε διάρκεια νύχτα του χρόνου, με τον ήλιο να δύει σήμερα λίγο μετά τις 5 το απόγευμα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός - Eμβόλιο Pfizer: «Πράσινο» φως από την Κομισιόν