ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός - Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Ισημερινός: 926 κρούσματα και 14 θάνατοι σε 24 ώρες

Κορονοϊός - Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Ισημερινός: 926 κρούσματα και 14 θάνατοι σε 24 ώρες
AP Photo

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Το υπουργείο Υγείας του Ισημερινού ανακοίνωσε την Πέμπτη (24/12) ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 926 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ 14 ασθενείς με COVID-19 υπέκυψαν.

Ο επίσημος απολογισμός της πανδημίας του νέου κορονοϊού στη χώρα των Άνδεων έφτασε 9.427 νεκρούς επί συνόλου 208.010 μολύνσεων.

Ωστόσο το υπουργείο σημειώνει πως ο πραγματικός απολογισμός μάλλον βρίσκεται πιο κοντά στους 14.000 νεκρούς, καθώς 4.550 θάνατοι πιστεύεται ότι οφείλονταν στη νόσο που προκαλεί ο νέος κορονοϊός, όμως αυτό δεν έχει καταστεί δυνατό να επαληθευτεί.

Η εξάπλωση του ιού στην κοινότητα συνεχίζεται σε όλη τη χώρα, ειδικά στην πρωτεύουσα Κίτο, που μετράει 68.141 κρούσματα.

Η κατάσταση επιδεινώνεται καθώς πλησιάζουν οι γιορτές του τέλους του έτους και οι αρχές εντείνουν τα περιοριστικά μέτρα.

Τη Δευτέρα, η κυβέρνηση κήρυξε ξανά κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τριάντα ημέρες σε όλη την επικράτεια, επέβαλε δεκαπενθήμερη απαγόρευση της νυχτερινής κυκλοφορίας, ενώ ανακοίνωσε πως μειώνεται στο 50% της δυναμικότητας ο αριθμός των πελατών που μπορούν να εξυπηρετούν τα εμπορικά κέντρα και στο 30% της χωρητικότητας ο αριθμός των πελατών που μπορούν να εξυπηρετούν εστιατόρια και ξενοδοχεία.

Το υπουργείο Υγείας καλεί τους πολίτες να περιορίσουν τον αριθμό των ανθρώπων που συμμετέχουν σε δημόσιες ή ιδιωτικές συγκεντρώσεις σε 10 το μέγιστο και να τηρούν τη σύσταση για την επιλεγόμενη κοινωνική απόσταση.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για «ασφαλείς γιορτές»: Σαρωτικοί έλεγχοι για παραβάσεις και πάρτι σε σπίτια