ΕΛΛΑΔΑ

Εμβόλιο κορονοϊού: Την Κυριακή εμβολιάζονται Μητσοτάκης, Σακελλαροπούλου και Τασούλας

Εμβόλιο κορονοϊού: Την Κυριακή εμβολιάζονται Μητσοτάκης, Σακελλαροπούλου και Τασούλας

Λίγο μετά τις 07:00 το πρωί έφτασε στην Αθήνα η πρώτη παρτίδα των 9.750 δόσεων εμβολίων κατά  του κορονοϊού από την εταιρεία Pfizer-BioΝTech σε κεντρική φαρμακαποθήκη στο Κρυονέρι της Αττικής.

Την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου αναμένεται να πραγματοποιηθούν και οι πρώτοι εμβολιασμοί στα νοσοκομεία αναφοράς της Αττικής, όπως ο Ευαγγελισμός, το Σωτηρία, το Αττικό, το Θριάσιο και το Ασκληπιείο. Σημειώνεται ότι σε ένα από τα παραπάνω νοσοκομεία στους πρώτους εμβολιασμούς θα βρεθούν συμβολικά και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου αλλά και ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνος Τασούλας, προκειμένου να κάνουν δημόσια και αυτοί το εμβόλιο.

Τη Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου ο Αλέξης Τσίπρας θα κάνει και αυτός το εμβόλιο, ενώ θα ακολουθήσει στις 30 Δεκεμβρίου ο Δημήτρης Κουτσούμπας στις 30 Δεκεμβρίου και η Φώφη Γεννηματά στις 4 Ιανουαρίου. Σημειώνεται ότι, συνολικά 45 αξιωματούχοι θα είναι μεταξύ των 70.000 Ελλήνων που εμβολιαστούν σε αυτήν την πρώτη φάση των εμβολιασμών, από αύριο μέχρι τις 10 Ιανουαρίου.

Προτεραιότητα στους εμβολιασμούς θα έχουν οι ηγεσίες των υπουργείων:

• Προστασίας του Πολίτη
• Άμυνας
• Υγείας
• Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Επίσης θα εμβολιαστούν οι επικεφαλής του Εθνικού Οργανισμού Υγείας, Παναγιώτης Αρκουμανέας, και του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας, Θεανώ Καρποδίνη.

Στους εμβολιασμούς με προτεραιότητα συμπεριλαμβάνονται οι αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβευστικού Σώματος και της ΕΥΠ

Τονίζεται ότι στις 28 Δεκεμβρίου, θα γίνει η διανομή του εμβολίου προς τα Νοσοκομεία αναφοράς, στο Πανεπιστημιακό της Λάρισας, στο ΑΧΕΠΑ, στο Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων και στην Πάτρα, έτσι ώστε να αρχίσουν οι εμβολιασμοί στο υγειονομικό προσωπικό των νοσοκομείων αυτών στις 29 Δεκεμβρίου.

Έως τις 30 Δεκεμβρίου θα παραληφθούν, εκτός απροόπτου, την πρώτη μεγάλη παρτίδα εμβολίων της Pfizer 83.850 δόσεων. Οι παραδόσεις των εμβολίων της Pfizer που αντιστοιχούν στον πληθυσμό μας, με βάση την κεντρική ευρωπαϊκή συμφωνία, είναι έως το τέλος Ιανουαρίου 429.000 δόσεις και άλλες 333.450 δόσεις έως τέλος Φεβρουαρίου.

Μέχρι το τέλος Μαρτίου η χώρα θα έχει παραλάβει μόνο από τη μια εταιρεία, τη Pfizer-BioNTech 1.265.550 δόσεις. Στις δόσεις αυτές, αναμένεται να προστεθούν τον Ιανουάριο, από τη στιγμή που θα λάβουν έγκριση, και από την εταιρεία Moderna και από την εταιρεία AstraZeneca. Σταδιακά αναμένεται αύξηση του αριθμού των διαθέσιμων εμβολίων.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κινητικότητα στα σύνορα: Πολιορκία αλά… Έβρος στήνουν οι Τούρκοι – Σε ετοιμότητα οι Ένοπλες Δυνάμεις