ΚΟΣΜΟΣ

Μεξικό: Βλάβη στο δίκτυο έκοψε το ρεύμα στα σπίτια 10,3 εκατ. ανθρώπων

Μεξικό: Βλάβη στο δίκτυο έκοψε το ρεύμα στα σπίτια 10,3 εκατ. ανθρώπων
(AP Photo/Gregory Bull)

Περίπου 10,3 εκατομμύρια άνθρωποι έμειναν χθες Δευτέρα χωρίς ηλεκτροδότηση στο Μεξικό, καθώς βλάβη στο δίκτυο έπληξε πολλές περιοχές της χώρας, αρχής γενομένης από την πρωτεύουσα και τα προάστιά της, σύμφωνα με τις αρχές.

Η βλάβη στο δίκτυο προκλήθηκε από «χαμηλή συχνότητα στο σύνολο της επικράτειας», διευκρίνισε μέσω Twitter στις 14:29 (τοπική ώρα· 22:29 ώρα Ελλάδας) η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Ηλεκτρισμού (CFE), ο φορέας που επιβλέπει τον τομέα.

Η σταδιακή αποκατάσταση της υπηρεσίας άρχισε τα λεπτά που ακολούθησαν, πρόσθεσε η CFE, διαβεβαιώνοντας ότι οι εργασίες προχωρούν «γρήγορα» για να επανέλθει το δίκτυο σε ομαλή λειτουργία.

Λίγη ώρα νωρίτερα η δήμαρχος της πόλης του Μεξικού, η Κλαούδια Σέινμπαουμ, δήλωνε ότι η περιοχή που πλήττεται είναι η κοιλάδα του Μεξικού, που περιλαμβάνει την πρωτεύουσα και κοντινές πόλεις.

Όμως χρήστες ανέφεραν διακοπή της ηλεκτροδότησης και σε άλλες περιοχές, στις πολιτείες Χαλίσκο και Νουέβο Λεόν, σύμφωνα με μεξικανικά ΜΜΕ.

Το Εθνικό Κέντρο Διαχείρισης Ενέργειας (CENASE) ανέφερε από την πλευρά του ότι η διακοπή της ηλεκτροδότησης οφειλόταν σε «απόκλιση του εθνικού συστήματος διασύνδεσης μεταξύ του φορτίου και της παραγωγής ενέργειας», κάτι που οδήγησε «στην απώλεια περίπου 7.500 Μεγαβάτ (MW)».

Για την εκκαθάριση αυτής της απόκλισης «ενεργοποιήθηκαν αυτόματοι μηχανισμοί προστασίας ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι κίνδυνοι», πρόσθεσε ο οργανισμός.

Αν και σημειώνονται μερικές φορές διακοπές της παροχής σε ορισμένες περιοχές, οι βλάβες τόσο μείζονος κλίμακας στο δίκτυο είναι σπάνιες στο Μεξικό, χώρα 129 εκατομμυρίων κατοίκων.

Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Εμβόλιο κορονοϊού: Περιστατικό αλλεργικής αντίδρασης στην Αθήνα - Αντιμετωπίστηκε επιτυχώς