ΕΛΛΑΔΑ

Εμβόλιο κορονοϊού: Περιστατικό αλλεργικής αντίδρασης στην Αθήνα - Αντιμετωπίστηκε επιτυχώς

Εμβόλιο κορονοϊού: Περιστατικό αλλεργικής αντίδρασης στην Αθήνα - Αντιμετωπίστηκε επιτυχώς
IN TIME

Εμβόλιο κορονοϊού: Τις λεπτομέρειες επί της εξέλιξης του χρονοδιαγράμματος των εμβολιασμών έναντι του κορoνοϊού, στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ελευθερία» ανέλυσαν στην επίσημη ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Παίρνοντας τον λόγο ο κ. Θεμιστοκλέους, ανέφερε ότι «Η επιχείρηση Ελευθερία άρχισε» και συνέχισε: «Έως τις 16:00 σήμερα εμβολιάστηκαν στα 5 νοσοκομεία αναφοράς στην Αθήνα 471 άτομα. Αναφέρθηκε ένα περιστατικό μη σοβαρής αλλεργικής αντίδρασης που αντιμετωπίστηκε επιτυχώς και το αναφέρω στην δέσμευσή μου για διαφάνεια».

«Αύριο παραλαμβάνουμε άλλες 83.000 δόσεις του εμβολίου της Pfizer.»

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2020, ξεκινούν οι εμβολιασμοί κατά του κορονοϊού σε τέσσερα νοσοκομεία της Περιφέρειας.

Στις 20 Ιανουαρίου θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού.

Αυτό γίνεται με τρεις τρόπους:

  • Μέσω της άυλης συνταγογράφησης
  • Μέσω της πλατφόρμας emvolio.gov.gr
  • Mέσω φαρμακείου ή μέσω ΚΕΠ

Συγκεκριμένα, θα εμβολιαστούν υγειονομικοί στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ, στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών, στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Οι εμβολιασμοί σε Πάτρα, Λάρισα και Ιωάννινα θα ξεκινήσουν στις 08:30 και στη Θεσσαλονίκη στις 11:00.

Στο ΠΓΝ Ιωαννίνων θα εμβολιαστεί ο Υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, στο ΠΓΝ Πατρών η Υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη, στο ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Γιάννης Κωτσιόπουλος και στο ΠΓΝ Λάρισας ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας Παναγιώτης Πρεζεράκος.

Για το ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού

Σύμφωνα με τον κ. Θεμιστοκλέους, όσοι θα λαμβάνουν και τη δεύτερη δόση του εμβολίου, θα μπορούν να λαμβάνουν σε ψηφιακή μορφή πιστοποιητικό εμβολιασμού, το οποίο θα μπορούν να το αξιοποιούν για προσωπική χρήση και θα περιλαμβάνει όλα τα απαραίτητα στοιχεία του εμβολιαζόμενου (πότε εμβολιάστηκε κλπ.).

ΕΟΔΥ: 66 νεκροί, 467 διασωληνωμένοι και 476 νέα κρούσματα

Εν τω μεταξύ ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε τη Δευτέρα 476 νέα κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα, εκ των οποίων 8 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 135.931, εκ των οποίων το 52,4% άνδρες.

Εκ του συνόλου των κρουσμάτων, τα 5.356 (3,9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 40.165 (29,5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Παράλληλα, 467 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. 146 (31,3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 80,5%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 862 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 66 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 4672 θανάτους συνολικά στη χώρα. 1899 (40,6%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95,4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: 188 κρούσματα στην Αττική και 91 στη Θεσ/κη - Η κατανομή των μολύνσεων στη χώρα