ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Η… κομπίνα του Ερντογάν με το Πρωτοχρονιάτικο Λαχείο – Έτσι πήρε τα χρήματα του τζακποτ

Τουρκία: Η… κομπίνα του Ερντογάν με το Πρωτοχρονιάτικο Λαχείο – Έτσι πήρε τα χρήματα του τζακποτ
AP Images

Τουρκία: Το Πρωτοχρονιάτικο Λαχείο δεν ανέδειξε τον υπερτυχερό και αντί τα χρήματα να πάνε μέσω του τζακ ποτ στην επόμενη κλήρωση, κατέληξαν σε Ταμείο στο οποίο πρόεδρος είναι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ακόμα μια επίδειξη δύναμης έκανε ο Τούρκος πρόεδρος, με αφορμή την κλήρωση του Πρωτοχρονιάτικου Λαχείου. Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Birgun», ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «τσέπωσε» 75 εκατ. λίρες, ήτοι 8,3 εκατ. ευρώ, αντί τα χρήματα αυτά να πάνε σε επόμενες κληρώσεις μέσω της διαδικασίας του τζακ ποτ!

Συγκεκριμένα, το Πρωτοχρονιάτικο Λαχείο μοίραζε το ποσό των 100 εκατ. λιρών, που αποτέλεσε και ρεκόρ για τη χώρα, σε τέσσερις μεγάλους τυχερούς που θα προκύπταν από την αντίστοιχη κλήρωση. Εν τέλει, βρέθηκε μόνο ένας τυχερός λαχνός στη Δυτική Τουρκία και την περιοχή της Μαγνησίας, με τον νικητή να εισπράττει το 1/4 του συνολικού ποσού.

Χωρίς κάτοχο παρέμειναν 75 εκατ. λίρες, ένα ποσό κοντά στα 8,3 εκατ. ευρώ, τα οποία λογικά θα έπρεπε να μεταφερθούν στις επόμενες κληρώσεις σαν τζακ ποτ κάτι που όμως δεν έγινε. Τα χρήματα μεταβιβάστηκαν από την εταιρία που διενεργεί τις κληρώσεις των λαχείων στο Ταμείο Περιουσιακών Στοιχείων της Τουρκίας (TVF).

Αυτό που προκαλεί εντύπωση, και κάνει όσους αντιπολιτεύουνται το καθεστώς του «σουλτάνου», είναι πως πρόεδρος στο εν λόγω ταμείο είναι ο ίδιος ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν! Άλλωστε, ο ίδιος είχε ιδρύσει το TVF το 2016 σαν ένα κεντρικό ταμείο διαχείρισης της δημόσιας περιουσίας, ωστόσο, αυτό λειτουργεί στην ουσία σαν εταιρία συμμετοχών και στο χαρτοφυλάκιό του έχει μετοχές του τουρκικού Δημοσίου σε εταιρίες στρατηγικού ενδιαφέροντος.

Το 2018 ο έλεγχος του TVF μεταβιβάστηκε στην Προεδρία της Δημοκρατίας της Τουρκίας, με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να… ανακηρύσσει τον εαυτό του σε πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου…

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: 431 διασωληνωμένοι, 40 νεκροί και 262 νέα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ