ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ μετά την επικύρωση της νίκης του Μπάιντεν: Θα υπάρξει ομαλή μετάβαση

Τραμπ μετά την επικύρωση της νίκης του Μπάιντεν: Θα υπάρξει ομαλή μετάβαση

Να καθησυχάσει όσους φοβόντουσαν νέο γύρο επεισοδίων μετά την επικύρωση της νίκης του Τζο Μπάιντεν στις εκλογές των ΗΠΑ επιχείρησε ο Ντόναλντ Τραμπ με δήλωσή του.

Στη δήλωσή του που εκδόθηκε λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση του Κογκρέσου για την επικύρωση της νίκης Μπάιντεν ο Ντόναλντ Τραμπ διαβεβαιώνει ότι η μετάβαση στις 20 Ιανουαρίου, ημέρα κατά την οποία θα πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία του 46ου προέδρου των ΗΠΑ, θα είναι «ομαλή».

Ωστόσο στην ίδια δήλωση που ανήρτησε συνεργάτης του στο Twitter, δεδομένου ότι ο λογαριασμός του στην πλατφόρμα έχει «παγώσει» για συνολικά 12 ώρες μετά τα όσα δήλωσε για την εισβολή οπαδών του στο Καπιτώλιο, ο Ντόναλντ Τραμπ υπόσχεται ότι ο αγώνας του για να καταμετρηθούν «μόνο οι έγκυρες ψήφοι» θα συνεχιστεί.

Η δήλωση του Τραμπ έχει ως εξής:

«Αν και διαφωνώ τελείως με το αποτέλεσμα των εκλογών και τα γεγονότα με επιβεβαιώνουν, θα υπάρξει μια ομαλή μετάβαση στις 20 Ιανουαρίου. Έχω πει πάντα ότι θα συνεχίσουμε να μαχόμαστε για να διασφαλίσουμε ότι καταμετρώνται μόνο οι έγκυρες ψήφοι. Αν και αυτό αποτελεί το τέλος της σημαντικότερης πρώτης περιόδου στην προεδρική ιστορία των ΗΠΑ, τώρα ξεκινά η μάχη μας να κάνουμε την Αμερική πάλι μεγάλη».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

«Βόμβα» Πελώνη: Μπορεί να μην ανοίξουν τα σχολεία τη Δευτέρα, ούτε το click away