ΚΟΣΜΟΣ

Μπάιντεν: «Ο Τραμπ περιφρονεί τη Δημοκρατία και το Σύνταγμα, δεν ήταν διαδηλωτές ήταν τρομοκράτες»

Μπάιντεν: «Ο Τραμπ περιφρονεί τη Δημοκρατία και το Σύνταγμα, δεν ήταν διαδηλωτές ήταν τρομοκράτες»
AP Images

Σκληρή γλώσσα και ευθεία επίθεση του Τζο Μπάιντεν στον Ντόναλντ Τραμπ για τα γεγονότα της Τετάρτης στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ που συγκλόνισαν όλο τον πλανήτη.

«Δεν ήταν διαδηλωτές, μην τολμήσετε να τους αποκαλέσετε διαδηλωτές», ανέφερε ο εκλεγμένος πρόεδρος για το πλήθος που εισέβαλε στο Καπιτώλιο, στην Ουάσιγκτον, το βράδυ της Τετάρτης. Ο Τζο Μπάιντεν μίλησε από τα κεντρικά γραφεία του στο Ουίλμινγκτον του Ντέλαγουερ, όπου βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες.

«Ήταν ένας ταραχώδης όχλος, εξεγερμένοι, εγχώριοι τρομοκράτες. Είναι τόσο βασικό. Είναι τόσο απλό», συμπλήρωσε ο Μπάιντεν αναφερόμενος στις εικόνες που έκαναν τον γύρο του κόσμου. «Μακάρι να μπορούσαμε να πούμε ότι δεν το βλέπαμε να έρχεται, αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια», συμπλήρωσε.

Στη συνέχεια, ο εκλεγμένος πρόεδρος έκανε ευθεία επίθεση στον Ντόναλντ Τραμπ, λέγοντας πως «πέρασε όλη την προεδρία του περιφρονώντας τη δημοκρατία μας, το Σύνταγμά μας, το κράτος δικαίου. Είναι σαφές αυτό σε όλα όσα έχει κάνει».

Ο Μπάιντεν ανέφερε πως το επεισόδιο ήταν μια ολοκληρωτική επίθεση στους δημοκρατικούς θεσμούς των ΗΠΑ, συμπεριλαμβάνοντας σε αυτούς την ελευθεροτυπία και τις υπηρεσίες των μυστικών πληροφοριών της χώρας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Επίθεση βιτριόλι: Το συγκλονιστικό μήνυμα του πατέρα της Ιωάννας στην 35χρονη