ΚΟΣΜΟΣ

Λονδίνο: «Εκτός ελέγχου η διασπορά του κορονοϊού» - Η δραματική έκκληση του Δημάρχου

Λονδίνο: «Εκτός ελέγχου η διασπορά του κορονοϊού» - Η δραματική έκκληση του Δημάρχου

«Εκτός ελέγχου η κατάσταση με τον κορονοϊό στο Λονδίνο», τονίζει ο δήμαρχος της πόλης Sadiq Khan κηρύσσοντας κατάσταση μείζονος συμβάντος και απευθύνοντας έκκληση προς όλους τους κατοίκους να φορούν παντού τη μάσκα τους

Ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν κήρυξε σήμερα κατάσταση «μείζονος συμβάντος» στη βρετανική πρωτεύουσα, λέγοντας πως τα νοσοκομεία στο Λονδίνο μπορεί να καταρρεύσουν, αν ο κόσμος δεν μείνει στο σπίτι.

Όπως είπε, τα κρούσματα στην πρωτεύουσα της Μ. Βρετανίας ανέρχονται σε 10.000 ανά 100.000 κατοίκους, ενώ οι εισαγωγές στο νοσοκομείο το διάστημα 30 Δεκεμβρίου έως και 6 Ιανουαρίου, έχουν αυξηθεί κατά 27%.

Σε επιστολή του στον Μπόρις Τζόνσον, απαιτεί το κλείσιμο των εκκλησιών και των τόπων λατρείας και τονίζει ότι πρέπει οι κάτοικοι να φορούν μάσκες παντού, όπως στις ουρές των σούπερ μάρκετ και όπου υπάρχει συνωστισμός.

«Το νούμερο των κρουσμάτων στο Λονδίνο έχουν αυξηθεί δραματικά και στα νοσοκομεία νοσηλεύονται πολύ περισσότεροι ασθενείς από ότι τον Απρίλιο», αναφέρει ο Sadiq Khan.

«Αν δεν λάβουμε τώρα έκτακτα μέτρα, σε λίγο καιρό το Σύστημα Υγείας μας θα καταρρεύσει και θα πεθάνει ακόμα περισσότερος κόσμος», πρόσθεσε.

Στο πλαίσιο της κατάστασης «μείζονος συμβάντος» οι δημόσιες υπηρεσίες καλούνται να δώσουν συντονισμένη απάντηση στο ζήτημα που δημιουργείται.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Μια εβδομάδα πίσω πηγαίνει το click away – Ανησυχία για την Αττική