ΚΟΣΜΟΣ

Άσαντ: Η συριακή αντιπολίτευση εξοπλίζεται από το εξωτερικό

Άσαντ: Η συριακή αντιπολίτευση εξοπλίζεται από το εξωτερικό

Τη βεβαιότητά του για τη χρηματοδότηση και τον εξοπλισμό της συριακής αντιπολίτευσης από ξένες δυνάμεις, εξέφρασε ο πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ.

«Το συριακό κράτος και η κοινωνία είναι ο στόχος των ένοπλων τρομοκρατικών ομάδων που λαμβάνουν οικονομική βοήθεια και όπλα από το εξωτερικό προκειμένου να αποσταθεροποιηθεί η χώρα και να εμποδιστεί κάθε απόπειρα εξεύρεσης λύσεων», δήλωσε ο Άσαντ, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο Sana.

Οι δηλώσεις έγιναν κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Μπασάρ αλ Άσαντ με τον πρόεδρο της επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων της Δούμας, Αλεξέι Πουσκόφ.

Ο Πουσκόφ, από τη μεριά του, ανέφερε ότι η ασφάλεια και η σταθερότητα της Συρίας είναι απαραίτητες για τη σταθερότητα της Μέσης Ανατολής και του κόσμου.

Παράλληλα, ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Αλέν Ζιπέ, τόνισε ότι η συριακή αντιπολίτευση για να γίνει ένας «εταίρος στον πολιτικό διάλογο» πρέπει να περιλάβει όλες τις «κοινότητες» της χώρας.

«Διαφορετικές κοινότητες πρέπει να εκπροσωπηθούν στην αντιπολίτευση, αν θέλουμε να γίνουν εταίροι στον πολιτικό διάλογο που θα επιτρέψει να βγούμε από την κρίση» σημείωσε ο Γάλλος υπουργός, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης των δέκα υπουργών Εξωτερικών για την ευρωμεσογειακή συνεργασία, στη Ρώμη.