ΚΟΣΜΟΣ

O καιρός τρελάθηκε: Χιόνια στην έρημο Σαχάρα – Παγετός στη Σαουδική Αραβία

O καιρός τρελάθηκε: Χιόνια στην έρημο Σαχάρα – Παγετός στη Σαουδική Αραβία
Daily Mail

Καιρικά φαινόμενα που μας υπενθυμίζουμε ότι η κλιματική αλλαγή στον πλανήτη δεν είναι μια απλή εικασία αλλά πραγματικότητα πλήττουν πολλές περιοχές του πλανήτη.

Δέος προκαλούν οι εικόνες με την χιονισμένη έρημο της Σαχάρας και το θερμόμετρο να δείχνει – 2 στη Σαουδική Αραβία, κάτι που σύμφωνα με τους μετεωρολόγους είχε να συμβεί εδώ και 50 χρόνια.

Δείτε το βίντεο

Στις φωτογραφίες που δημοσιεύει η Daily Mail του ερασιτέχνη φωτογράφου Καρίμ Μπουσετάτα, αποτυπώνονται οι λευκοί από χιόνι αμμόλοφοι της ερήμου στη Σαχάρα που σίγουρα εντυπωσιάζουν.

Η τελευταία μεγάλη χιονόπτωση στο συγκεκριμένο τμήμα της ερήμου ήταν τον Φεβρουάριο του 1979 όταν χιόνισε επί 30 ολόκληρα λεπτά. Ανεπαίσθητα στρώματα χιονιού εμφανίστηκαν για λίγη ώρα επίσης το 2005 και το 2012.

Δείτε την gallery:



Σύμφωνα με την βρετανική Daily Mail, τις τελευταίες ώρες, στην πόλη Άιν Σάφρα ο υδράργυρος έδειξε μείον 3 Βαθμούς Κελσίου με τον φωτογράφο Καρίμ να απαθανατίζει τα πρόβατα της περιοχής να κόβουν... βόλτες στους χιονισμένος αμμόλοφους.

Την ίδια ώρα, οι κάτοικοι της περιοχής Ασεέρ στα νοτιοδυτικά της Σαουδικής Αραβίας απολάμβαναν το θέαμα με τις καμήλες να αντέχουν το πολικό ψύχος.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μετακινήσεις εκτός νομού: Τεστ το άνοιγμα της αγοράς - Τι εξετάζεται