ΚΟΣΜΟΣ

Τζο Μπάιντεν: «Αντίο» με δάκρυα στο Ντέλαγουερ πριν την ορκωμοσία – «Αστακός» η Ουάσινγκτον

Τζο Μπάιντεν: «Αντίο» με δάκρυα στο Ντέλαγουερ πριν την ορκωμοσία – «Αστακός» η Ουάσινγκτον
AP Images

Ο Τζο Μπάιντεν αποχαιρέτησε την γενέτειρά του, την πολιτεία του Ντέλαγουερ, με δάκρυα στα μάτια και κατευθύνεται στην Ουάσινγκτον όπου την Τετάρτη (20.01) θα ορκιστεί ως ο 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ.

Ο εκλεγμένος πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, θα φτάσει αργά την Τρίτη στην Ουάσινγκτον για την τελετή ορκωμοσίας του που θα γίνει την Τετάρτη σε μια ταραγμένη περίοδο της ιστορίας των ΗΠΑ.

Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών που κατάφερε να κερδίσει στις εκλογές απέναντι στον απερχόμενο Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, θα ορκιστεί 46ος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής τη στιγμή που η χώρα μετράει σχεδόν 400.000 θανάτους λόγω κορονοϊού ενώ παράλληλα είναι πιο διχασμένη από ποτέ, μετά το τέλος του εμφυλίου πολέμου.

Ο Τζο Μπάιντεν και η σύζυγός του Τζιλ, αποχαιρετούν τους πολίτες του ΝτέλαγουερAP Images

Αναχωρώντας για την πρωτεύουσα των ΗΠΑ, ο Μπάιντεν αποχαιρέτησε με μεγάλη συναισθηματική φόρτιση την ιδιαίτερη πατρίδα του το Ντέλαγουερ. Η φωνή του «έσπασε» αρκετές φορές καθώς ευχαρίστησε τους κατοίκους της πολιτείας για την πίστη προς το πρόσωπό του και για τη στήριξη στο πολιτικό του ταξίδι.

Ο Τζο Μπάιντεν δεν ξέχασε και τον γιο του Μπο, που πέθανε από καρκίνο του εγκεφάλου, αναφέροντας πως είχε την ελπίδα να δει τον γιο του να γίνεται πρόεδρος κάποια στιγμή στο μέλλον.

Η στιγμή που ο Τζο Μπάιντεν και η σύζυγός του μπήκαν στο αεροπλάνο για την ΟυάσινγκτονAP Images

«Θα είμαι πάντα ένα υπερήφανο τέκνο του Ντέλαγουερ», είπε ο Μπάιντεν με δάκρυα να τρέχουν στο πρόσωπό του. «Όταν πεθάνω, το Ντέλαγουερ θα είναι γραμμένο στην καρδιά μου», πρόσθεσε.

Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ ανέφερε επίσης πως «γνωρίζω ότι ζούμε σε σκοτεινές εποχές, όμως υπάρχει φως» ενώ υπογράμμισε ότι «είναι βαθύτατα προσωπικός ο λόγος που ξεκινώ από εδώ. Είναι πραγματικά τιμή να είμαι ο επόμενος πρόεδρός σας».

Η ομιλία του Τζο Μπάιντεν στο Ντέλαγουερ

«Αστακός» η Ουάσινγκτον

Σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί από τον επικεφαλής της Εθνικής Φρουράς, πάνω από 20.000 οπλισμένοι στρατιώτες θα προστατεύουν την αμερικανική πρωτεύουσα στη διάρκεια της ημέρας που θα είναι αφιερωμένη στην τελετή ορκωμοσίας του 46ου προέδρου των ΗΠΑ. «Είναι εκπαιδευμένοι και έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο», είπε χαρακτηριστικά αν και ανέφερε πως δεν ανησυχεί για μια εσωτερική απειλή μετά και τους ελέγχους που διεξάγει συνεχώς το FBI.

Μετά την εισβολή στο Καπιτώλιο, πάντως, το Πεντάγωνο έδωσε εξουσιοδότηση σε επιπλέον 750 στρατιώτες που είναι ειδικευμένοι σε χημικά, βιολογικά, πυρηνικά, ραδιολογικά όπλα και εκρηκτικά έτσι ώστε να βρίσκονται στην αμερικανική πρωτεύουσα και να παρέχουν προστασία. Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με το CNN, ακόμα και οι δημοσιογράφοι που θα βρεθούν στην Ουάσινγκτον θα είναι εφοδιασμένοι με αλεξίσφαιρα γιλέκα και αντιασφυξιογόνες μάσκες για παν ενδεχόμενο…

Δείτε φωτογραφίες στην gallery:

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ερντογάν: Αυτοί θα τον «καθαρίσουν» – Αποκάλυψη - «βόμβα» για το ταπεινωτικό τέλος του «σουλτάνου»