ΚΟΣΜΟΣ

Αδιανόητο: Γιατρός δολοφόνησε δύο ασθενείς για να ελευθερώσει κρεβάτια σε νοσοκομείο Covid

Αδιανόητο: Γιατρός δολοφόνησε δύο ασθενείς για να ελευθερώσει κρεβάτια σε νοσοκομείο Covid

Οι αρχές της Ιταλίας πέρασαν χειροπέδες στον 47χρονο γιατρό Κάρλο Μόσκα για τον θάνατο δύο ασθενών.

Παράλληλα ερευνώνται οι θάνατοι άλλων τριών ασθενών στο νοσοκομείο στο οποίο εργαζόταν ο Μόσκα.

Ο 47χρονος γιατρός κατηγορείται ότι χορήγησε στους δύο ασθενείς, μια 61χρονη και έναν 80χρονο, θανατηφόρα δόση αναισθητικού «για να ελευθερώσει κρεβάτια» σε νοσοκομείο της Λομβαρδίας τον περασμένο Μάρτιο.

Τις υποψίες σε βάρος του γιατρού κίνησαν νοσηλεύτριες που τον χαρακτήριζαν «τρελό» και τον θεωρούσαν ύποπτο για τον θάνατο των δύο ασθενών.

Όσον αφορά τις υποθέσεις των τριών άλλων νεκρών, ο Μόσκα φέρεται να αλλοίωσε τους ιατρικούς τους φακέλους προκειμένου να καλύψει τα ίχνη του.

Η μέχρι στιγμής έρευνα έχει δείξει ότι τόσο δεν υπήρχε λόγος να χορηγηθούν αναισθητικά στην 61χρονη και τον 80χρονο καθώς ποτέ δεν διασωληνώθηκαν οπότε η χρήση των συγκεκριμένων φαρμάκων θα ήταν δικαιολογημένη.

Η πρώτη καταγγελία σε βάρος του γιατρού έγινε στα τέλη Απριλίου με την εισαγγελία να αποκτά πρόσβαση σε μηνύματα που έστειλε ο Μόσκα σε νοσηλεύτριες «να συμφωνήσουμε σε μια βολική εκδοχή της ιστορίας» ζητώντας τους παράλληλα να προχωρήσουν σε ψευδείς καταθέσεις όταν αντιλήφθηκε ότι ήταν σε εξέλιξη έρευνα σε βάρος του.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, τέλος, ο 47χρονος γιατρός ζητούσε από τους συναδέλφους του να αποχωρήσουν από τους θαλάμους ενώ έκανε τη χορήγηση των φαρμάκων.

Ο Μόσκα πάντως υποστηρίζει ότι οι κατηγορίες σε βάρος του είναι αβάσιμες και ότι δεν θα αφαιρούσε ποτέ τη ζωή ασθενούς.

Carlo-Mosca.jpg
O 47χρονος γιατρός Κάρλο Μόσκα

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Προβληματίζουν κρούσματα και μεταλλάξεις - Στο τραπέζι η αυστηροποίηση των μέτρων