ΚΟΣΜΟΣ

Μεξικό: Εξιτήριο από το νοσοκομείο για τον μεγιστάνα Κάρλο Σλιμ, που μολύνθηκε με κορονοϊό

Μεξικό: Εξιτήριο από το νοσοκομείο για τον μεγιστάνα Κάρλο Σλιμ, που μολύνθηκε με κορονοϊό
(AP Photo/Fernando Llano, File)

Ο 81χρονος Μεξικανός δισεκατομμυριούχος Κάρλος Σλιμ, που βρέθηκε θετικός στον νέο κορονοϊό, πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο και αναρρώνει στο σπίτι του, δήλωσε χθες μια πηγή που βρίσκεται κοντά στην οικογένειά του.

Ο μεγιστάνας των τηλεπικοινωνιών, ο πλουσιότερος άνθρωπος στην Λατινική Αμερική και μεταξύ των πλουσιότερων στον κόσμο, «βρίσκεται στο σπίτι του από τις 28 Ιανουαρίου και η κατάσταση της υγείας του είναι πολύ καλή», ανέφερε Γαλλικό Πρακτορείο η πηγή από τον όμιλο Carso.

Την Δευτέρα, ο Κάρλος Σλιμ Ντόμιτ, γιος του επιχειρηματία, ανακοίνωσε στο twitter πως ο πατέρας διαγνώστηκε θετικός στην Covid-19.

«Είναι μια χαρά. Πέρασε μια πολύ ευνοϊκή εξέλιξη της Covid-19 μετά από περισσότερο από μια εβδομάδα ήπιων συμπτωμάτων» πρόσθεσε ο Σλιμ Ντόμιτ.

Μέσω των ιδρυμάτων του, ο Κάρλος Σλιμ συμμετέχει στη χρηματοδότηση του εμβολίου κατά της Covid-19 που αναπτύχθηκε από την AstraZeneca και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Για την Λατινική Αμερική, το εμβόλιο παράγεται στην Αργεντινή και έχει αρχίσει να συσκευάζεται στο Μεξικό.

Ο μεγιστάνας και η οικογένειά του, που ελέγχουν τον μεγαλύτερο πάροχο τηλεπικοινωνιών του Μεξικού, την America Movil, διαθέτουν περιουσία που ανέρχεται σε 52 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τον κατάλογο με τους πλουσιότερους ανθρώπους του Forbes για το 2020.

Ο Χοσέ Κούρι Χάρφους, ένας επιχειρηματίας που βρισκόταν κοντά στον Σλιμ και ήταν σύμβουλος σε δύο από τις επιχειρήσεις του μεγιστάνα, πέθανε από επιπλοκές της Covid-19 τον Ιούλιο σε ηλικία 71 ετών.

Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Ανοιχτό το ενδεχόμενο και για νέα μέτρα την επόμενη εβδομάδα