ΚΟΣΜΟΣ

Εμβόλιο κορονοϊού: Υπάλληλος κατέστρεψε 1.100 δόσεις κλείνοντας κατά λάθος το ψυγείο φύλαξης!

Εμβόλιο κορονοϊού: Υπάλληλος κατέστρεψε 1.100 δόσεις κλείνοντας κατά λάθος το ψυγείο φύλαξης!

Εμβόλιο κορονοϊού: Περισσότερες από 1.100 δόσεις του εμβολίου της Pfizer καταστράφηκαν όταν ένας υπάλληλος έκλεισε κατά λάθος το ψυγείο φύλαξης.

Την περασμένη Παρασκευή έγινε ένας καθιερωμένος έλεγχος ποιότητας και ασφάλειας πριν προχωρήσουν περαιτέρω οι εμβολιασμοί στις ΗΠΑ. Οι υπάλληλοι σε νοσοκομείο της Φλόριντα έκαναν γνωστό πως καταστράφηκαν πάνω από 1.100 δόσεις του εμβολίου, μετά τον έλεγχο που έκαναν, και ήταν πλέον άχρηστες.

Ο λόγος; Ένας από τους συναδέλφους τους κατά λάθος έκλεισε το ρεύμα στο ψυγείο όπου φυλάσσονταν τα εμβόλια, με αποτέλεσμα να τα καταστρέψει! Είναι γνωστό πως το εμβόλιο των Pfizer και BioNTech φυλάσσεται σε θερμοκρασίες κάτω των -70 βαθμών Κελσίου, και το γεγονός ότι το ψυγείο έκλεισε για κάποια ώρα ήταν αρκετό για να καταστρέψει πάνω από 1.100 δόσεις όπως αναφέρουν τα media στις ΗΠΑ.

«Ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό που προήλθε από ανθρώπινο λάθος», ανέφερε μεταξύ άλλων η επίσημη ανακοίνωση του νοσοκομείου η οποία προσθέτει πως «δεν υπάρχει καμία πιθανότητα αυτό να έχει επιπτώσεις στην ασφάλεια των ασθενών». Υπολογίζεται πως 232 φιαλίδια καταστράφηκαν, που αντιστοιχούν σε 1.160 δόσεις, και στη συνέχεια πετάχτηκαν με βάση τα πρωτόκολλα από τους υγειονομικούς υπαλλήλους…

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: 484 νέα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ - 17 νεκροί σε 24 ώρες, στους 255 οι διασωληνωμένοι