ΚΟΣΜΟΣ

Παγκόσμια ανησυχία: Η Αλ-Κάιντα ετοιμάζεται για νέα χτυπήματα στις ΗΠΑ

Παγκόσμια ανησυχία: Η Αλ-Κάιντα ετοιμάζεται για νέα χτυπήματα στις ΗΠΑ

Ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας φαίνεται πως δεν θα τελειώσει ποτέ...

Ένα νέο δημοσίευμα φέρνει παγκόσμια ανησυχία καθώς η Αλ-Κάιντα ετοιμάζει νέο κύκλο χτυπημάτων στις ΗΠΑ ως αντίποινα για την εξόντωση του Οσάμα Μπιν Λάντεν.

Ένα tweet από την Al Emarah, η οποία ουσιαστικά αποτελεί το μέσο επικοινωνίας των Ταλιμπάν του Αφγανιστάν, ανέφερε πως οι μαχητές της Αλ-Κάιντα θέλουν να επιτεθούν εκ νέου στις ΗΠΑ λόγω Μπάιντεν, ο οποίος ήταν ο άνθρωπος ο οποίος ενορχήστρωσε την εξόντωση του Οσάμα Μπιν Λάντεν.

Οι Ταλιμπάν μάλιστα προειδοποίησαν πως θα ξεκινήσει ένας «μεγάλος πόλεμος» αλλά και μια «επικίνδυνη κλιμάκωση» αν οι Αμερικανοί στρατιώτες δεν αποσυρθούν τον Μάιο από την περιοχή, όπως αναφέρει το σύμφωνο της Ντόχα.

«Αν το σύμφωνο δεν ακυρωθεί θα φέρει μεγάλο πόλεμο και η ευθύνη θα είναι στους ώμους της Αμερικής», προειδοποίησαν οι Ταλιμπάν.

Σύμφωνα με το NBC, οι αξιωματούχοι των Ταλιμπάν επέστρεψαν στο Αφγανιστάν κάτι που προκαλεί μεγάλη ανησυχία στις ΗΠΑ και τα στρατεύματα που βρίσκονται στην περιοχή.

Μάλιστα, η αναλύτρια Ashley Jackson ανέφερε πως οι Ταλιμπάν τηρούν μια τάση αναμονής, καθώς εξετάζουν όλες τις πιθανές τακτικές που μπορούν να ακολουθήσουν για να πλήξουν τις ΗΠΑ...

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μέτρα τριών ταχυτήτων για να αποφευχθεί το ολικό lockdown - Τι ισχύει για κάθε περιοχή