ΚΟΣΜΟΣ

Παγκόσμιος τρόμος: «Αυτή θα είναι η επόμενη πανδημία - 75 φορές πιο θανάσιμη από τον κορονοϊό»

Παγκόσμιος τρόμος: «Αυτή θα είναι η επόμενη πανδημία - 75 φορές πιο θανάσιμη από τον κορονοϊό»

Κορυφαία επιστήμονας κάνει λόγω για μια ασθένεια η οποία θα πλήττει τον εγκέφαλο, φέρνοντας άμεσα θάνατο!

Την ώρα που ο πλανήτης δίνει μάχη με την πανδημία του κορονοϊού, αναζητά ήδη την... επόμενη με κορυφαία επιστήμονα να «δείχνει» προς μια ασθένεια που δεν αφήνει κυριολεκτικά κανένα περιθώρια αισιοδοξίας.

Η Dr. Rebecca Dutch του πανεπιστημίου του Κεντάκι, βιολόγος και μοριακή επιστήμονας βιοχημείας, δήλωσε πως αργά ή γρήγορα ο πλανήτης θα αντιμετωπίσει νέα πανδημία.

Ποια «βλέπει» όμως εκείνη στο μέλλον; Τον ιό Νίπα, ο οποίος το 1999 εμφανίστηκε μυστηριωδώς στην μακρινή Μαλαισία και έφερνε στους ασθενείς εμετούς, επιληπτικές κρίσεις και εν τέλει το θάνατο.

Μιλώντας στην Sun, η Dutch τόνισε πως «ο ιός Νίπα θα μπορούσε να φέρει ανά πάσα ώρα μια νέα πανδημία. Αρκετά πράγματα είναι πολύ ανησυχητικά για τον Νίπα, όπως η θνησιμότητά του που είναι έως και 75% υψηλότερη από τον covid. Μπορεί να μεταδοθεί μέσω φαγητού, της ανθρώπινης επαφής ή και μέσω της επαφής με τα ζώα».

Αξίζει να σημειωθεί πως και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει αφήσει... ορθάνοικτο το ενδεχόμενο να εμφανιστεί πολύ σύντομα μια νέα πανδημία στον πλανήτη μας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ένοπλες Δυνάμεις: Έτσι ταπείνωσαν τον Ερντογάν – Νίκες στο πεδίο, βοήθεια στην Πολιτεία και νέα όπλα