ΚΟΣΜΟΣ

Παγκόσμια ανησυχία για σαρκοφάγο βακτήριο που εξαπλώνεται ραγδαία

Παγκόσμια ανησυχία για σαρκοφάγο βακτήριο που εξαπλώνεται ραγδαία

Δεν έχουν τελειωμό τα προβλήματα για την ανθρωπότητα, με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να έχει ήδη κλιμάκιο στην περιοχή όπου παρουσιάστηκαν τα κρούσματα.

Μπροστά σε μια νέα, απίστευτη λοίμωξη ήρθαν γιατροί στην Αυστραλία καθώς εμφανίστηκαν κρούσματα από σαρκοβόρο βακτήριο σε ανθρώπους!

Η λοίμωξη ονομάζεται Buruli και προκαλεί έλκη σε όλο το σώμα, χωρίς ωστόσο να προκαλεί πόνο στον ασθενή, με αποτέλεσμα τεράστιες πληγές. Η λοίμωξη προκαλείται από βακτήριο το οποίο με τις τοξίνες του, προκαλεί παράλυση στο δέρμα και για αυτό οι ασθενείς δεν καταλαβαίνουν το πρόβλημα άμεσα.

Τα πρώτα κρούσματα στην Αυστραλία έχουν εντοπιστεί σε περιοχές της Μελβούρνης και πρόκειται για τα πρώτα καταγεγραμμένα σε μη παραθαλάσσια περιοχή.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε σχετικά: «Παρά την εμφάνιση της λοίμωξης Buruli, η οποία προκαλείται από περιβαλλοντικό βακτήριο, είναι άγνωστη η συχνότητα μετάδοσης από άνθρωπο σε άνθρωπο. Η πρώιμη διάγνωση και η αντιμετώπιση φέρνει άμεσα αποτελέσματα, αλλιώς μπορεί να επιφέρει θάνατο και μακροχρόνια αναπηρία».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάσtε επίσης:

Ελληνικό #metoo: Η υπερασπιστική γραμμή του Λιγνάδη - Κλείνει η προανάκριση για τον δεύτερο ηθοποιό