ΚΟΣΜΟΣ

Αναγκαστική προσγείωση Boeing 777 στη Μόσχα λόγω βλάβης

Αναγκαστική προσγείωση Boeing 777 στη Μόσχα λόγω βλάβης
PIXABAY

Η πτήση είχε ξεκινήσει από το Χόνγκ Κόνγκ με προορισμό την Μαδρίτη

Αναγκαστική προσγείωση πραγματοποίησε το πρωί της Παρασκευής (26/02) ένα αεροπλάνο Boeing 777 της ρωσικής αεροπορικής εταιρείας Rossiya στη Μόσχα, καθώς εντοπίστηκε τεχνικό πρόβλημα ενώ βρισκόταν στον αέρα.

Η πτήση είχε ξεκινήσει από το Χόνγκ Κόνγκ με προορισμό την Μαδρίτη.

«Κατά την διάρκεια της πτήσης 4520 Χονγκ Κονγκ-Μαδρίτη, διαπιστώθηκε κακή λειτουργία του συστήματος ελέγχου του κινητήρα», δήλωσε η εταιρεία με ανακοίνωσή της στο Γαλλικό Πρακτορείο (AFP) προσθέτοντας ότι το πλήρωμα αποφάσισε επείγουσα προσγείωση στο αεροδρόμιο της Μόσχας Σερεμέτιεβο.

Σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, το αεροσκάφος θα συνεχίσει το ταξίδι του προς τη Μαδρίτη μετά από καθυστέρηση αρκετών ωρών.

Το περιστατικό αυτό συμβαίνει λίγες μέρες μετά την καταστροφή κινητήρα, επίσης αεροσκάφους Boeing 777, την ώρα που βρισκόταν εν πτήσει, πάνω από περιοχή των Ηνωμένων Πολιτειών. Την ώρα που επέστρεφε στο αεροδρόμιο, βροχή από συντρίμμια έπεσε σε κατοικημένη ζώνη του Ντένβερ.

Έκτοτε, περισσότερα από 120 Boeing 777 εξοπλισμένα με ένα τύπο κινητήρα Pratt & Whitney PW4000 έχουν ακινητοποιηθεί σε ολόκληρο τον κόσμο.

Το συμβάν είναι ακόμη ένα πλήγμα για την Boeing, η φήμη της οποίας επλήγη έπειτα από δύο αεροπορικά δυστυχήματα σε αεροσκάφη 737 MAX με 346 νεκρούς που προκάλεσε την απαγόρευση των πτήσεων των αεροσκαφών αυτών επί μία διετία.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Το στοίχημα του Πάσχα και τα σενάρια για σχολεία, καταστήματα, εστίαση