ΚΟΣΜΟΣ

Αυτοκτόνησε προπονητής της Εθνικής Ομάδας Γυμναστικής των ΗΠΑ

Αυτοκτόνησε προπονητής της Εθνικής Ομάδας Γυμναστικής των ΗΠΑ
ASSOCIATED PRESS

Ο Τζον Γκέντερτ κατηγορούνταν για σεξουαλικά εγκλήματα, κακοποίηση και σωματεμπορία. 

Σοκ στον παγκοσμιο αθλητισμό προκαλεί η είδηση της αυτοκτονίας του πρώην προπονητή της Εθνικής ομάδας γυμναστικής των ΗΠΑ, Τζον Γκέντερτ, μετά τις κατηγορίες που του αποδόθηκαν για βιασμό, σεξουαλική κακοποίηση και σωματεμπορία τουλάχιστον 20 ανθρώπων.

Ο 63χρονος Γκέντερτ κατηγορήθηκε συνολικά για 24 κακουργήματα στο διάστημα 2008-2018, ενώ φέρεται να συμμετείχε και στο σκάνδαλο με τον πρώην γιατρό της Εθνικής ομάδας γυμναστικής Λάρι Νάσαρ , ο οποίος καταδικάστηκε σε φυλάκιση 140 ετών για σεξουαλικά εγκλήματα με περισσότερα από 150 θύματα.

«Απόδραση από τη δικαιοσύνη» χαρακτήρισαν την αυτοκτονία του Γκέντερτ, αθλήτριες που φέρεται να υπέστησαν κακομεταχείριση επί δεκαετίες από τον αυτόχειρα. «Βασάνισε και κακομεταχειρίστηκε μικρά κορίτσια, ανάμεσά τους και μένα επί 30 και πλέον χρόνια και μπόρεσε να εξαπατήσει τη δικαιοσύνη» δήλωσε η Σάρα Κλάιν, μία από τις πολλές αθλήτριες που αντέδρασαν στην είδηση της αυτοκτονίας του.

«Ήταν ένας νάρκισσος κακοποιός. Η αυτοκτονία του είναι η παραδοχή μίας ενοχής που τώρα μπορεί να δει ολόκληρος ο κόσμος» είπε η Κλάιν, επιρρίπτοντας ευθύνες και στους ανώτερους αξιωματούχους στην Εθνική Ομάδα, την Ολυμπιακή και Παραολυμπιακή Επιτροπή των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η Ομοσπονδία Γυμναστικής των ΗΠΑ από την πλευρά της, με ανακοίνωσή της εξέφρασε την ελπίδα ότι οι κατηγορίες θα κάνουν τη δικαιοσύνη να λάμψει μέσω της νομικής διαδικασίας. "Η είδηση της αυτοκτονίας του Γκέντερτ μας προκάλεσε σοκ. Οι σκέψεις μας είναι με την κοινότητα της γυμναστικής καθώς παλεύει με τα ανάμικτα συναισθήματα των σημερινών γεγονότων", ανέφερε

Η Γενική Εισαγγελέας του Μίσιγκαν Ντάνα Νέσελ χαρακτήρισε το θάνατο του Γκέντερτ «τραγικό τέλος σε μια τραγική ιστορία για όλους τους εμπλεκόμενους».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Το στοίχημα του Πάσχα και τα σενάρια για σχολεία, καταστήματα, εστίαση