ΚΟΣΜΟΣ

Τραγική η κατάσταση στην Τουρκία: Αγοράζουν μπαγιάτικο ψωμί γιατί είναι φθηνότερο

Τραγική η κατάσταση στην Τουρκία: Αγοράζουν μπαγιάτικο ψωμί γιατί είναι φθηνότερο

Στα όριά τους οι πολίτες την ώρα που ο Ερντογάν χτίζει παλάτια.

Δραματική είναι η κατάσταση που επικρατεί στην Τουρκία, με τους πολίτες να δυσκολεύονται να προμηθευτούν ακόμα και τα βασικά είδη πρώτης ανάγκης.

Η φτωχοποίηση της τουρκικής κοινωνίας είναι γεγονός, την ίδια ώρα που ο οραματιστής του νεοοθωμανισμού συνεχίζει να χτίζει πολυτελή παλάτια χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων και εκατοντάδων δωματίων. Το αίσθημα της πείνας δεν μπορεί πλέον να ξεγελαστεί ούτε με δήθεν ανακαλύψεις κοιτασμάτων ούτε με… ρακί που προκλητικά έλεγε ο «σουλτάνος» σε πεινασμένους Τούρκους να πιουν για να ξεχάσουν το αίσθημα της πείνας.

Η δυσαρέσκεια του κόσμου εντείνεται συνεχώς. Όλο και περισσότεροι Τούρκοι, και είναι πάρα πολλοί πλέον, αγοράζουν μπαγιάτικο ψωμί, καθώς ένα καρβέλι μπαγιάτικο είναι φθηνότερο κατά 1/3.

Επίσης οι εικόνες Τούρκων να ψάχνουν τα σκουπίδια γίνονται πλέον συνηθισμένες, μάλιστα η κατάσταση αυτή πλέον δεν κρύβεται, εμφανίζεται στα πρωτοσέλιδα του τουρκικού Τύπου και στα κανάλια.

«Η εξαθλίωση του κόσμου από τη φτώχεια» ανέφερε χαρακτηριστικά τουρκική εφημερίδα, με τους γείτονες να λένε «το ψωμί ψωμάκι». Σημειώνεται ότι εν αντιθέσει με την Ελλάδα στην Τουρκία δεν υπάρχουν επιδοτήσεις και ενισχύσεις σε νομικά και φυσικά πρόσωπα λόγω της οικονομικής κρίσης που ανέκυψε από την υγειονομική κρίση, τη στιγμή μάλιστα που η δημοσιονομική κατάσταση στη γείτονα ήταν ήδη άσχημη πριν τον κορονοϊό.

Η τουρκική κυβέρνηση, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ ανοίγει τώρα τα εστιατόρια για να περιορίσει τις ζημιές. Την ίδια στιγμή, τη Δευτέρα ο Ταγίπ Ερντογάν δήλωνε ότι η Τουρκία αναπτύχθηκε κατά 1,8% το 2020 ισχυριζόμενος ότι τα πράγματα πάνε καλύτερα. Ωστόσο, το κατά κεφαλήν εισόδημα έχει πέσει πλέον στα επίπεδα του 2007.

Σε κινήσεις αντιπερισπασμού, ο Ερντογάν επιτέθηκε και πάλι κατά της Δύσης, κατηγορώντας τη λίγο – πολύ σαν πηγή όλων των δεινών για τη χώρα του....

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αποκλειστικό: «Μπλόκο» στο SMS με κωδικό 6 – Απαγόρευση μετακινήσεων από δήμο σε δήμο στην Αττική