ΚΟΣΜΟΣ

Χρήστος Ζερεφός: Ο κορονοϊός μπορεί να προήλθε από το λιώσιμο των πάγων στη Σιβηρία

Χρήστος Ζερεφός: Ο κορονοϊός μπορεί να προήλθε από το λιώσιμο των πάγων στη Σιβηρία
AP Photo

Τι δήλωσε ο ομότιμος καθηγητής Φυσικής της Ατμόσφαιρας και ΓΓ της Ακαδημίας Αθηνών, Χρήστος Ζερεφός, για την προέλευση του κορονοϊού.

Την άποψη ότι ο κορονοϊός μπορεί να προήλεθε από το λιώσιμο των πάγων στη Νότια Σιβηρία εξέφρασε ο ομότιμος καθηγητής Φυσικής της Ατμόσφαιρας και ΓΓ της Ακαδημίας Αθηνών, Χρήστος Ζερεφός.

Σε δηλώσεις του στο Πρώτο Πρόγραμμα 105,8 ο καθηγητής είπε:

«Δημοσιεύσαμε σε μία μελέτη στην Ακαδημία την υπόθεση η προέλευση του κορoνοϊού να είναι από τη νότια Σιβηρία, όπου λιώνουν οι πάγοι και μπορεί το λιώσιμο των πάγων να απελεθερώσει παλαιούς ιούς, που είχαν καταψυχθεί και επανέρχοτναι στη ζωή μετά από αιώνες παγώματος».

«Απελευθερώνονται δηλαδή παγωμένα αιωρήματα στην ατμόσφαιρα, τα οποία μεταφέρει πολύ εύκολα ο αέρας και από εκεί έρχονται και τα πουλιά που πηγαίνουν σε υγροβιότοπους ή τα μεταδίδουν σε άλλα είδη πτηνών», εξήγησε ο καθηγητής.

«Η εκδίκηση της φύσης είναι ατέλειωτη ιδιαίτερα όταν μπαίνουν θέματα πανδημιών στη μέση», επισήμανε, ενώ κατέρριψε τις ιστορίες συνωμοσίας περί μη ύπαρξης του κορονοϊού, λέγοντας πως «είναι βέβαιο ότι υπάρχει ο ιός αυτός και το βεβαιώνουν οι επιστήμονες στα μεγαλύτερα εργαστήρια του κόσμου».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Η Αττική «έπεσε» - Τέλος οι ΜΕΘ - Προ των πυλών η επίταξη των ιδιωτικών κλινικών