ΚΟΣΜΟΣ

Σαρκοζί: Έτοιμος να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για την «άδικη» όπως λέει καταδίκη του

Σαρκοζί: Έτοιμος να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για την «άδικη» όπως λέει καταδίκη του

«Αγανακτισμένος αλλά αποφασισμένος» να αποδείξει την αθωότητά του, δηλώνει ο Γάλλος πρώην πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, μετά την καταδίκη του για διαφθορά και αθέμιτη άσκηση επιρροής.

Σε περίπτωση που δε δικαιωθεί στο εφετείο, ο Νικολά Σαρκοζί διεμήνυσε ότι σκοπεύει να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων μέχρι να λάμψει όπως λέει η αλήθεια.

Μιλώντας στη γαλλική εφημερίδα Le Figaro χαρακτήρισε την απόφαση της γαλλικής δικαιοσύνης να του επιβάλλει φυλάκιση τριών ετών, εκ των οποίων ο ένας χρόνος χωρίς αναστολή, για απόπειρα δωροδοκίας δικαστή ,ως «βαθειά και σοκαριστικά άδικη»

Ο πρώην ισχυρός άνδρας της Γαλλία επιμένει στην αθωότητα του και είπε χαρακτηριστικά: «Έχω λάβει πολλά μηνύματα στήριξης από ανθρώπους στη Γαλλία και το εξωτερικό που δηλώνουν συγκλονισμένοι γι’ αυτό που συνέβη. Ξέρω ότι θα δώσουμε μια μακρά μάχη. Έχω ασκήσει έφεση κατά της απόφασης και ίσως η υπόθεση να καταλήξει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Θα με πληγώσει να ζητήσω την καταδίκη της ίδιας μου της πατρίδας, αλλά είμαι έτοιμος να το κάνω γιατί αυτό είναι το τίμημα της δημοκρατίας».

O Nικολά Σαρκοζί με τη σύζυγό του Κάρλα ΜπρούνιΑ.P

Στη συνέντευξη που έδωσε ο 66χρονος «Σαρκό», ο οποίος είχε δηλώσει στο παρελθόν ότι οι δικαστές διεξάγουν πολιτική εκστρατεία εναντίον του, απέφυγε να επιτεθεί ευθέως στους δικαστές, τονίζοντας οτι κάτι τέτοιο θα έπληττε περαιτέρω τη «δημοκρατία μας». Πρόσθεσε ωστόσο οτι «το ζήτημα προκατάληψης ορισμένων δικαστών εναντίον του ενδέχεται να τεθεί».

Η εκδίκαση της έφεσης μπορεί να διαρκέσει χρόνια σημειώνει ο γαλλικός Τύπος, σε κάθε περίπτωση πάντως ο Σαρκοζί δε θα φυλακιστεί, αλλά θα παραμείνει για ένα χρόνο σε κατ ’οίκον περιορισμό με ηλεκτρονικό βραχιολάκι.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Το απόγευμα οι ανακοινώσεις από Κικίλια-Χαρδαλιά – Αυτά είναι τα υπό εξέταση νέα μέτρα