ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Ο αντιστράτηγος Οσμάν Ερμπάς ανάμεσα στα θύματα της συντριβής του ελικοπτέρου

Τουρκία: Ο αντιστράτηγος Οσμάν Ερμπάς ανάμεσα στα θύματα της συντριβής του ελικοπτέρου
Φωτογραφία αρχείου
AP Images

Σύμφωνα με τον Τύπο της Τουρκίας, ένα από τα θύματα της συντριβής του στρατιωτικού ελικοπτέρου ήταν και ο αντιστράτηγος Οσμάν Ερμπάς. Τέσσερις διασωθέντες διακομίστηκαν σε νοσοκομείο για ιατρική βοήθεια.

Ένας υψηλόβαθμός αξιωματικός ήταν ανάμεσα στα θύματα της πτώσης του στρατιωτικού ελικοπτέρου στην περιοχή Μπιτλίς, στην Ανατολική Τουρκία. Εν τέλει, 10 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και τέσσερις τραυματίστηκαν από την πτώση του ελικοπτέρου τύπου «Cougar», σε μια περιοχή όπου συχνά συμβαίνουν συγκρούσεις των Τούρκων στρατιωτών με τους αντάρτες του PKK. Για την ώρα, η Άγκυρα αναφέρει τη συντριβή του ελικοπτέρου ως δυστύχημα και δεν έχει γίνει λόγος για κάτι διαφορετικό.

Σύμφωνα με τον Τύπο της γειτονικής χώρας, ωστόσο, ένα από τα θύματα ήταν ο Οσμάν Ερμπάς, ο οποίος υπέκυψε στα τραύματά του λίγη ώρα μετά τη συντριβή του ελικοπτέρου. Ο αντιστράτηγος Ερμπάς ήταν διοικητής του 8ου Σώματος Στρατού της Τουρκίας, με την απώλειά του να μην έχει επιβεβαιωθεί επίσημα από το υπουργείο Άμυνας.

Ο Τούρκος αντιστράτηγος Οσμάν Ερμπάς, που σκοτώθηκε στη συντριβή ελικοπτέρου στο Μπιτλίς στα ανατολικά της γειτονικής χώρας.Yeni Şafak

Στην ανακοίνωσή του το υπουργείο ανέφερε πως το AS532 Cougar απογειώθηκε από την ανατολική επαρχία Μπινγκιόλ στις 13:55 και ήταν καθοδόν προς το Μπιτλίς της επαρχίας Τατβάν, όταν χάθηκε το σήμα του περίπου στις 14:25.

«Μια ομάδα έρευνας και διάσωσης αποτελούμενη από ένα μη επανδρωμένο UAV, ένα αεροσκάφος CN-235 κι ένα ελικόπτερο έχει ξεκινήσει αμέσως για την περιοχή», ανέφερε η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου. Λίγη ώρα αργότερα, επιβεβαιώθηκε πως εννέα επιβαίνοντες στρατιωτικοί έχασαν τη ζωή τους, με τέσσερις εξ αυτών να έχουν διακομιστεί σε νοσοκομείο για να τους παρασχεθεί ιατρική βοήθεια.

Υπέκυψε και δέκατος

Το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας, το βράδυ της Πέμπτης (04.03) με νεότερη ανακοίνωση ενημέρωσε για έναν ακόμα θάνατο λόγω της συντριβής του ελικοπτέρου. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, ένας από τους διασωθέντες υπέκυψε στα τραύματά του στο νοσοκομείο, ανεβάζοντας στους 10 τον αριθμό των νεκρών.

Λίγο νωρίτερα, ο υπουργός Χουλουσί Ακάρ είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για να τον ενημερώσει αναλυτικά για όλα όσα έγιναν στην υπόθεση του αεροπορικού δυστυχήματος με το στρατιωτικό ελικόπτερο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: «Έκρηξη» με 702 μεταλλάξεις του κορονοϊού - Πού εντοπίζονται