ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία - Κορονοϊός: Ξεπέρασαν τους 100.000 οι νεκροί από την αρχή της πανδημίας

Ιταλία - Κορονοϊός: Ξεπέρασαν τους 100.000 οι νεκροί από την αρχή της πανδημίας

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Από την αρχή της πανδημίας του νέου κορονοϊού μέχρι σήμερα, στην Ιταλία έχασαν την ζωή τους 100.103 άνθρωποι. Τα νέα περιστατικά, το τελευταίο εικοσιτετράωρο είναι 13.902, με 318 θανάτους.

Πραγματοποιήθηκαν 184.684 διαγνωστικά τεστ, το 7,5% από τα οποία προέκυψε θετικό. Στην περιφέρεια της Λομβαρδίας, με πρωτεύουσα το Μιλάνο, το ποσοστό των θετικών τεστ άγγιξε το 10%.

Παράλληλα, στην πόλη Μπρέσια (πάντα στην περιφέρεια της Λομβαρδίας) στις ΜΕΘ έχει μείνει κενό μόνο το 10% των κλινών, ενώ και στην Φλωρεντία, όπως δήλωσε ο δήμαρχος Ντάριο Ναρντέλα, «οι μολύνσεις αυξάνονται και η κατάσταση στα νοσοκομεία γίνεται όλο και πιο δύσκολη».

Χθες, στην χώρα καταγράφηκαν 20.765 κρούσματα και 207 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους. Σε σχέση με το προηγούμενο εικοσιτετράωρο, στις μονάδες εντατικής θεραπείας της Ιταλίας βρίσκονται 95 περισσότεροι ασθενείς, και 687 περισσότεροι στους νοσοκομειακούς θαλάμους.

Παραιτήθηκε δήμαρχος γιατί εμβολιάστηκε χωρίς να ανήκει σε ομάδα προτεραιότητας

Ο δήμαρχος του χωριού Κορλεόνε στην Ιταλία εμβολιάστηκε πριν από μήνες κατά του κορονοϊού χωρίς αυτό να ανήκει σε ομάδα προτεραιότητας.

Ο 78χρονος δήμαρχος του χωριού που βρίσκεται στη Σικελία ανακοίνωσε την Κυριακή την παραίτησή του.

«Ξενύχτισα αναλογιζόμενος την απόφαση αυτή και κατέληξα στο συμπέρασμα ότι το δίκαιο είναι να παραιτηθώ», δήλωσε ο Νικολό Νικολόζι, στο πρακτορείο ειδήσεων ANSA.

«Ακόμα κι έτσι επιμένω ότι έκανα τη σωστή επιλογή όταν εμβολιάστηκα, όπως και τα άλλα μέλη του δημοτικού συμβουλίου», πρόσθεσε ο δήμαρχος του μικρού χωριού κοντά στο Παλέρμο, ιστορικού προπυργίου της σικελικής μαφίας — το όνομά του παραπέμπει κατευθείαν άλλωστε στη μυθική σειρά ταινιών «Ο νονός» που υπέγραψε ο Φράνσις Φορντ Κόπολα.

Ιταλικά ΜΜΕ ανέφεραν το Σάββατο ότι η αστυνομία διενεργεί έρευνα σε βάρος του δημάρχου και των υπολοίπων μελών του δημοτικού συμβουλίου της κοινότητας κι έχει ειδοποιήσει την τοπική εισαγγελία.

Το χωριό Κορλεόνε επιβεβαίωσε μέσω Facebook ότι ο δήμαρχος έλαβε τις δύο δόσεις εμβολίου για τον νέο κορονοϊό τον Ιανουάριο.

Στην Ιταλία η εκστρατεία ανοσοποίησης άρχισε στα τέλη Δεκεμβρίου, με τις πρώτες ενέσεις να χορηγούνται στα μέλη του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και στους ανθρώπους άνω των 80 ετών.

Όμως ο Νικολό Νικολόζι έκρινε ότι οι αυτοδιοικητικοί αξιωματούχοι, όπως ο ίδιος, είχαν ανάγκη άμεση προστασία έναντι του ιού, καθώς εργάζονται στην πρώτη γραμμή, στην υπηρεσία των συμπολιτών τους.

Ο εμβολιασμός του ήταν «συνειδητή επιλογή», που έκανε για να αποφύγει τη μόλυνση και «να μην υποχρεωθεί να εγκαταλείψει τη θέση του εν μέσω της μάχης», επιχειρηματολόγησε στην ανάρτησή του στο Facebook ο δήμος του χωριού Κορλεόνε.

Η νέα κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι, που ορκίστηκε τον περασμένο μήνα, ανήγαγε σε πρώτη προτεραιότητά της την επιτάχυνση της διανομής εμβολίων για να περιοριστεί η πανδημία η οποία έχει σκοτώσει σχεδόν 100.000 ανθρώπους στην ιταλική χερσόνησο.

Η Ιταλία έχει καταγράψει έναν από τους βαρύτερους απολογισμούς της πανδημίας στον κόσμο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Νέο παραλήρημα Ερντογάν: Win-win τα δυο κράτη στην Κύπρο - Η Ελλάδα προκαλεί στην Ανατολική Μεσόγειο