ΚΟΣΜΟΣ

Πορτογαλία: Αναστέλλεται προσωρινά η χρήση του εμβολίου της AstraZeneca

Πορτογαλία: Αναστέλλεται προσωρινά η χρήση του εμβολίου της AstraZeneca
AP Photo

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις - Εμβόλιο κατά του κορονοϊού - Όλες οι ειδήσεις: Η Πορτογαλία ανέστειλε προσωρινά τη χρήση του εμβολίου της AstraZeneca κατά της COVID-19, όπως και αρκετές άλλες ευρωπαϊκές χώρες εν μέσω ανησυχιών για ενδεχόμενες σοβαρές παρενέργειες.

Νωρίτερα, η Ισπανία, η Γαλλία, η Γερμανία και η Ιταλία ακολούθησαν το παράδειγμα της Δανίας, της Νορβηγίας και αρκετών άλλων αναστέλλοντας τη χρήση του εμβολίου έπειτα από αναφορές για θρόμβους αίματος σε ορισμένους ασθενείς που είχαν λάβει το εμβόλιο.

Η Γκράσα Φρέιτας, επικεφαλής της υπηρεσίας υγείας DGS, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι αν και οι παρενέργειες είναι "εξαιρετικά σοβαρές", είναι "εξαιρετικά σπάνιες" και πρόσθεσε πως δεν έχουν καταγραφεί μέχρι τώρα παρόμοιες περιπτώσεις στην Πορτογαλία.

Η Πορτογαλία, που έχει καταγράψει 814.513 μολύνσεις και 16.694 θανάτους, έχει χορηγήσει μέχρι τώρα περίπου 1,1 εκατ, δόσεις εμβολίων, με την πλειονότητα των εμβολίων που έχουν χορηγηθεί να είναι εκείνα που παρήγαγαν οι Pfizer-BioNTech.

Ο Ενρίκε Γκουβέια ε Μέλο, επικεφαλής της πορτογαλικής ειδικής ομάδας για τους εμβολιασμούς, δήλωσε πως τα εμβόλια της AstraZeneca που έχουν φθάσει μέχρι τώρα στην Πορτογαλία θα παραμείνουν σε αποθηκευτικούς χώρους μέχρι νεωτέρας.

Μέχρι τώρα έχουν χορηγηθεί περίπου 400.000 δόσεις του εμβολίου αυτού και υπάρχει απόθεμα άλλων 200.000, όπως είπε.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ανακοίνωση του EMA για το εμβόλιο της AstraZeneca: Περισσότερα τα οφέλη από τους κινδύνους