ΚΟΣΜΟΣ

Βίντεο: Η «πόλη των πυραύλων» στο Ιράν

Βίντεο: Η «πόλη των πυραύλων» στο Ιράν
Twitter/@KianSharifi

Το Σώμα των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν αποκάλυψε μια «πόλη των πυραύλων» σε απροσδιόριστη τοποθεσία, γεμάτη βαλλιστικούς πυραύλους και πυραύλους κρουζ, καθώς και εξοπλισμό «ηλεκτρονικού πολέμου».

Όπως μετέδωσε το RT, τις εικόνες μετέδωσε η κρατική τηλεόραση του Ιράν, με τον επικεφαλής του ναυτικού κλάδου των Φρουρών της Επανάστασης να παρουσιάζει τον χώρο και να επιδεικνύει βίντεο από το εσωτερικό της βάσης.

Τα εγκαίνια των εγκαταστάσεων έγιναν από τον στρατηγό Χοσεΐν Σαλαμί και τον υποναύαρχο Αλί Ρεζά Τανγκσιρί, σε μια επίδειξη της στρατιωτικής ισχύος της χώρας.

Το Ιράν διατηρεί μια σειρά υπόγειων βάσεων, οι οποίες είναι γνωστές ως «πόλεις πυραύλων». Ο αριθμός τους είναι άγνωστος. Δεν είναι η πρώτη φορά που οι Φρουροί της Επανάστασης δείχνουν εικόνες μιας «πόλης πυραύλων»: Ο Σαλαμί και ο Τανγκσιρί είχαν αποκαλύψει μια παρόμοια εγκατάσταση νωρίτερα μέσα στο έτος, στο πλαίσιο των προσπαθειών του Ιράν να ενισχύσει την «αποτρεπτική αμυντική και επιθετική ισχύ του».

Της παρουσίασης είχε προηγηθεί συνέντευξη Τύπου στην Τεχεράνη από τον Σαλαμί, ο οποίος αποδοκίμασε τις προσπάθειες άσκησης πίεσης στο Ιράν, υποστηρίζοντας ότι οι προσπάθειες της Δύσης να περιορίσουν την ισχύ της χώρας έχουν αποτύχει να μειώσουν τη στρατιωτική της ισχύ.

Οι ανακοινώσεις περί «πόλης πυραύλων» γίνονται εν μέσω εντάσεων μεταξύ Ιράν και ΗΠΑ ως προς το θέμα της συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, από την οποία οι ΗΠΑ είχαν αποχωρήσει επί Τραμπ. Το Ιράν προειδοποιεί πως αν η κυβέρνηση Μπάιντεν δεν ενεργήσει γρήγορα, μια συμφωνία επιστροφής θα μπορούσε να καθυστερήσει πολύ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σταδιακή άρση lockdown: Ποια μέτρα χαλαρώνουν πρώτα – Τι θα γίνει με την απαγόρευση κυκλοφορίας