ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΟΥΝ ΕΚΤΑΚΤΩΣ ΟΙ ΛΟΙΜΩΞΙΟΛΟΓΟΙ - ΤΕΤΑΡΤΗ ΟΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Σταδιακή άρση lockdown: Ποια μέτρα χαλαρώνουν πρώτα – Τι θα γίνει με την απαγόρευση κυκλοφορίας

Σταδιακή άρση lockdown: Ποια μέτρα χαλαρώνουν πρώτα – Τι θα γίνει με την απαγόρευση κυκλοφορίας

Lockdown: Για το χρονοδιάγραμμα της σταδιακής άρσης των μέτρων και την επιστροφή στην κανονικότητα συνεδριάζει εκτάκτως η επιτροπή των λοιμωξιολόγων του υπ. Υγείας το πρωί της Τετάρτης. Η όποια άρση, όπως τονίζουν αρμόδιες πηγές, θα γίνει με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας.

Η κούραση των πολιτών από τον συνεχόμενο εγκλεισμό σε συνδυασμό με την πορεία των εμβολιασμών στην Ελλάδα, αναμένεται να οδηγήσουν στην απόφαση της επιτροπής για τη σταδιακή χαλάρωση κάποιων από των μέτρων που βρίσκονται σε ισχύ.

Μετά την εισήγηση των αποφάσεων στον Πρωθυπουργό, αναμένονται ίσως και το απόγευμα της Τετάρτης, οι ανακοινώσεις για το χρονοδιάγραμμα της επανεκκίνησης της οικονομίας.

Ποια μέτρα θα χαλαρώσουν πρώτα

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα πρώτα μέτρα που θα χαλαρώσουν θα είναι το ωράριο απαγόρευσης κυκλοφορίας το Σαββατοκύριακο και η αλλαγή στον κωδικό 6 στο 13033.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο τραπέζι των συζητήσεων βρίσκεται και το άνοιγμα από Δευτέρα (22/03) κομμωτηρίων και κέντρων αισθητικής.

Αναφορικά με την απαγόρευση μετακινήσεων τα Σαββατοκύριακα, η οποία ίσχυε από τις 7 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί, εξετάζεται να μετατεθεί κατά δύο ώρες αργότερα, όπως και τις καθημερινές, δηλαδή μέχρι τις 9 το βράδυ.

Οι ειδικοί οδηγούνται προς αυτή την απόφαση καθώς η ημέρα πλέον μεγαλώνει και οι πολίτες θα μπορούν να βρίσκονται για περισσότερη ώρα στην ύπαιθρο.

Το δεύτερο μέτρο που φαίνεται ότι θα σταματήσει να ισχύει είναι η απαγόρευση μετακίνησης σε άλλο δήμο με όχημα, χρησιμοποιώντας τον κωδικό 6.

Μέχρι σήμερα μπορούσες να μετακινηθείς για άθληση και βόλτα με το κατοικίδιο με τον συγκεκριμένο κωδικό μόνο εντός δήμου χρησιμοποιώντας το αμάξι σου.

Θα δώσουν το «πράσινο φως» για τα κομμωτήρια;

Φαίνεται πως τα κομμωτήρια θα είναι αυτά που θα πάρουν το «πράσινο φως» προκειμένου να επαναλειτουργήσουν με αυστηρά μέτρα και περιορισμούς από τη Δευτέρα 22 Μαρτίου.

Ενώ, το άνοιγμα των καταστημάτων, όλα δείχνουν, ότι πάει για 29 Μαρτίου, είτε με click inside είτε με click away.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ανακοινώνεται η σταδιακή άρση του lockdown – Συνεδριάζει εκτάκτως η επιτροπή των λοιμωξιολόγων