ΚΟΣΜΟΣ

«Θρίλερ» με ρωσικό υποβρύχιο κατόπιν αναφορών περί «εξαφάνισής» του

«Θρίλερ» με ρωσικό υποβρύχιο κατόπιν αναφορών περί «εξαφάνισής» του
YouTube/Вести Севастополь

Ανησυχία προκάλεσαν την Παρασκευή- δεδομένου και του «ψυχροπολεμικού» κλίματος μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας- αναφορές πως ρωσικό υποβρύχιο είχε χαθεί- τουλάχιστον από τα «μάτια» του ΝΑΤΟ.

Το εν λόγω υποβρύχιο, όπως αναφέρθηκε, είναι το συμβατικό σκάφος «Rostov-on-Don» (Ροστόφ επί του Ντον). Ωστόσο, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, πηγή του ρωσικού υπουργείου Άμυνας ανέφερε στο πρακτορείο Novosti πως το σκάφος είναι σε επαφή και στέλνει πληροφορίες κανονικά, εκτελώντας την αποστολή του. Μάλιστα, όπως υποστήριξε η εν λόγω πηγή, οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ προσπαθούν να το εντοπίσουν εδώ και μία εβδομάδα.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα των Moscow Times, το ίδιο πρακτορείο μετέδωσε πως τα έξι υποβρύχια του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας έχουν αποπλεύσει από τις βάσεις τους, καθώς ασκήσεις του ΝΑΤΟ είναι σε εξέλιξη στην περιοχή, σε μια εξέλιξη που προκαλεί έντονους προβληματισμούς (λόγω και του ότι είναι και «Ημέρα Υποβρυχίων» στη Ρωσία), δεδομένων των εντάσεων μεταξύ Ρωσίας και Δύσης- ειδικά μετά το πρόσφατο «επεισόδιο» με την ανταλλαγή σκληρών σχολίων από τους προέδρους Μπάιντεν και Πούτιν.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Έρχονται βροχές, καταιγίδες και πυκνές χιονοπτώσεις