ΚΟΣΜΟΣ

Ο Πούτιν απαντά στον Μπάιντεν που τον είπε «φονιά»: Για τον εαυτό σου μιλάς, μα εύχομαι καλή υγεία

Ο Πούτιν απαντά στον Μπάιντεν που τον είπε «φονιά»: Για τον εαυτό σου μιλάς, μα εύχομαι καλή υγεία
AP

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, απάντησε στις δηλώσεις του Αμερικανού ομολόγου του, Τζο Μπάιντεν- ο οποίος είχε εκφράσει την πεποίθηση πως ο Πούτιν είναι «φονιάς»- λέγοντας ότι του εύχεται «καλή υγεία».

Ο Ρώσος πρόεδρος υποστήριξε πως ο Μπάιντεν μάλλον μιλάει για τον εαυτό του, μα του εύχεται «καλή υγεία» όπως και να έχει. Επίσης, είπε ότι το να αξιολογείς άλλες χώρες είναι «σαν να κοιτάς στον καθρέφτη».

«Όταν ήμουν παιδί, όταν διαφωνούσαμε μεταξύ μας στην παιδική χαρά, λέγαμε ‘ό,τι λες (για τους άλλους’, είσαι εσύ» είπε ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Νωρίτερα το Κρεμλίνο είχε ανακοινώσει πως τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου αποτελούν απόδειξη πως η Ουάσινγκτον δεν βλέπει σοβαρά τις σχέσεις με τη Ρωσία.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους την Πέμπτη, ο Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, είχε πει ότι δεν υπάρχει προηγούμενο τέτοιου είδους στην ιστορία των σχέσεων των δύο χωρών.

«Οι δηλώσεις του προέδρου των ΗΠΑ ήταν πολύ κακές» σημείωσε, προσθέτοντας πως «ξεκάθαρα δεν επιθυμεί να εδραιώσει σχέσεις με τη χώρα μας, και θα προχωρήσουμε σε αυτή τη βάση».

Yπενθυμίζεται πως ο Αμερικανός πρόεδρος είχε απαντήσει θετικά, στο πλαίσιο συνέντευξής του στο ABC News, σε ερώτηση για το αν πιστεύει πως ο Ρώσος ομόλογός του είναι «φονιάς», ενώ προειδοποίησε ότι θα «πληρώσει τίμημα» για τις παρεμβάσεις του στις εκλογές στις ΗΠΑ.

Ο πρόεδρος της κάτω βουλής της Ρωσίας Βιάτσεσλαβ Βολόντιν κατηγόρησε τον Μπάιντεν ότι «προσέβαλε» όλους τους Ρώσους και «επιτέθηκε» στη χώρα του. Από την πλευρά του ένας από τους αντιπροέδρους της κάτω βουλής, ο Κονσταντίν Κοσάτσεφ, δήλωσε ότι οι δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου είναι απαράδεκτες, ενώ τον κάλεσε «να ζητήσει συγγνώμη και να δώσει εξηγήσεις».

Μετά τη συνέντευξή Μπάιντεν η Μόσχα ανακοίνωσε οτι ανακαλεί τον πρέσβη της στις ΗΠΑ για έκτακτες διαβουλεύσεις με θέμα το μέλλον των ρωσο-αμερικανικών σχέσεων.

Στη διάρκεια συναντήσεων στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών θα τεθεί το θέμα των μέσων με τα οποία μπορούν να επιδιορθωθούν οι ρωσοαμερικανικές σχέσεις που διέρχονται κρίση, έγραψε η ρωσική πρεσβεία στις ΗΠΑ στη σελίδα της στο Facebook. Σύμφωνα με την πρεσβεία, οι απερίσκεπτες δηλώσεις Αμερικανών αξιωματούχων κινδυνεύουν να οδηγήσουν σε κατάρρευση τις ήδη τεταμένες διμερείς σχέσεις.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Συγκλονίζει η γιαγιά του 3χρονου που έπεσε στο βαρέλι με το νερό – Οι τραγικές συμπτώσεις