ΚΟΣΜΟΣ

Ο Μπάιντεν πιστεύει πως ο Πούτιν είναι «φονιάς» ο οποίος θα «πληρώσει τίμημα»

Ο Μπάιντεν πιστεύει πως ο Πούτιν είναι «φονιάς» ο οποίος θα «πληρώσει τίμημα»
AP

Θετικά απάντησε ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, σε ερώτηση για το αν πιστεύει πως ο Ρώσος ομόλογός του, Βλάντιμιρ Πούτιν, είναι «φονιάς», στο πλαίσιο συνέντευξής του στο ABC News- ενώ προειδοποίησε ότι θα «πληρώσει τίμημα» για τις παρεμβάσεις του στις εκλογές στις ΗΠΑ.

Η αμερικανική κυβέρνηση δημοσιοποίησε την Τρίτη αναφορά περί των ξένων παρεμβάσεων στις εκλογές του 2020, όπου συμπεραινόταν πως ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν επέβλεψε προσπάθειες με στόχο την υπονόμευση της υποψηφιότητας του προέδρου Μπάιντεν.

Ο Μπάιντεν είπε στον Τζορτζ Στεφανόπουλο ότι είχε προειδοποιήσει τον Πούτιν για μια πιθανή απάντηση σε επικοινωνία τους στα τέλη του Ιανουαρίου. «Θα πληρώσει ένα τίμημα» είπε ο Μπάιντεν. «Είχαμε μια μακρά συνομιλία, εγώ και αυτός…τον ξέρω σχετικά καλά. Και η συζήτηση άρχισε, του είπα ‘σε ξέρω και με ξέρεις. Αν διαπιστώσουμε ότι συνέβη αυτό, να είσαι έτοιμος’».

Ο Στεφανόπουλος τον ρώτησε: «Οπότε γνωρίζετε τον Βλάντιμιρ Πούτιν. Πιστεύετε πως είναι φονιάς;». Και ο Τζο Μπάιντεν απάντησε «χμ, το πιστεύω». Όταν ο Αμερικανός πρόεδρος είπε πως «θα δείτε» πως ο Πούτιν «θα πληρώσει», δεν έδωσε λεπτομέρειες. Ωστόσο, είπε πως ήταν δυνατή η συνεργασία σε τομείς όπου υπάρχει αμοιβαίο συμφέρον, παραπέμποντας στην απόφασή του για παράταση της συμφωνίας για τον έλεγχο των εξοπλισμών με τη Ρωσία τον Ιανουάριο.

Μεταξύ άλλων, ο Αμερικανός πρόεδρος αναφέρθηκε στις σχέσεις με τη Σαουδική Αραβία, υπό το πρίσμα της δολοφονίας Κασόγκι, προσθέτοντας ότι έχει «ξεκαθαρίσει» στον βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας πως «τα πράγματα θα αλλάξουν».

Επίσης, σχετικά με το μεταναστευτικό, εν μέσω αύξησης της προσέλευσης μεταναστών και ασυνόδευτων ανηλίκων στα νότια σύνορα των ΗΠΑ, το μήνυμά του προς τους μετανάστες ήταν «μην έρχεστε εδώ». «Μπορώ να πω ξεκάθαρα: Μην έρχεστε εδώ. Μην φεύγετε από το χωριό ή την πόλη ή την κοινότητά σας» συμπλήρωσε. Οι Ρεπουμπλικανοί έχουν πει ότι οι κινήσεις του Μπάιντεν για ανάκληση των αυστηρών πολιτικών του προκατόχου του, Ντόναλντ Τραμπ, στο μεταναστευτικό, ενθαρρύνουν τους μετανάστες να έρχονται στις ΗΠΑ, μα ο Αμερικανός πρόεδρος είπε πως «στέλνουμε πίσω» αυτούς που περνούν τα σύνορα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τροχαίο στη Βουλή: Εκτός Τροχαίας ο τροχονόμος που είχε επεισόδιο με ντελιβερά – Διατάχθηκε ΕΔΕ