ΚΟΣΜΟΣ

Αυστραλία: Αράχνες και φίδια απειλούν τη χώρα μετά τις πλημμύρες (pics - vid)

Αυστραλία: Αράχνες και φίδια απειλούν τη χώρα μετά τις πλημμύρες (pics - vid)
CNNi

Οι πλημμύρες που σημειώνονται στην Ν.Α. Αυστραλία έχουν ως αποτέλεσμα μια δεύτερη πλημμύρα, από αράχνες και φίδια, που ξεχύνονται αναζητώντας καταφύγιο.

Εξαιτίας των καταιγίδων - όπως μεταδίδει το CNNi που μαστίζουν την περιοχή αδιάκοπα από την Πέμπτη, περίπου 18.000 κάτοικοι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, τα οποία γέμισαν αράχνες και φίδια, δημιουργώντας ένα πρόβλημα που ενδεχομένως θα παραμείνει και μετά την παρέλευση της κακοκαιρίας.

Δεκάδες είναι οι φωτογραφίες που έχουν αναρτηθεί στα social media από τους κατοίκους, και οι οποίες απεικονίζουν μεγάλες αράχνες και φίδια που αψηφούν το νερό για να βρεθούν και πάλι στη στεριά.

See video of 'life-threatening' floods in Australia

Ο Ματ Λόβενφος, κάτοικος της Νέας Νοτίου Ουαλίας στην Αυστραλία, ανήρτησε στο Facebook μια εικόνα, που διαδραματίστηκε έξω από το σπίτι του με την εισβολή ερπετών.

Ο άνδρας λέει ότι είχε βιώσει παρόμοια σκηνικά και τα έτη 2001 και 2013, όταν οι πλημμύρες είχαν και πάλι εξωθήσει εκατοντάδες αράχνες έως το εσωτερικό της κατοικίας του.

«Το νερό ανεβαίνει συνέχεια. Μέχρι το πρωί θα έχει εισχωρήσει στο σπίτι μας, μαζί με τις αράχνες», λέει ο Λόβενφος.

Οι κακοκαιρίες στην Αυστραλία αναμένεται να συνεχιστούν και η κυβερνήτης της Νέας Νοτίου Ουαλίας, Γκλάντις Μπερετζικλιάν, προβλέπει ότι περισσότεροι άνθρωποι θα αναγκαστούν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: 1.707 νέα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ - 69 θάνατοι σε 24 ώρες, 681 οι διασωληνωμένοι