ΚΟΣΜΟΣ

Κρεμλίνο: Καλό παράδειγμα για τους Ρώσους ο εμβολιασμός του Πούτιν

Κρεμλίνο: Καλό παράδειγμα για τους Ρώσους ο εμβολιασμός του Πούτιν

Ο Ρώσος πρόεδρος εμβολιάστηκα κατά του κορονοϊού, χωρίς ωστόσο να γνωστοποιήσει ποιο ήταν το εμβόλιο που χρησιμοποίησε.

Το Κρεμλίνο είπε σήμερα ότι πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έδωσε το καλό παράδειγμα στους Ρώσους με το να εμβολιαστεί κατά της COVID-19 και ότι θα λάβει τη δεύτερη, και τελευταία, δόση του εμβολίου σε περίπου τρεις εβδομάδες.

Ο Πούτιν έλαβε χθες την πρώτη δόση αλλά αρνήθηκε να αποκαλύψει ποιο από τα τρία ρωσικά εμβόλια έκανε, όπως ανέφερε το Κρεμλίνο. Από τον χθεσινό του εμβολιασμό δεν δημοσιοποιήθηκαν φωτογραφίες ή βίντεο.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε επίσης ότι η παραγωγή εμβολίων στη Ρωσία δεν ήταν αρκετή για να καλύψει τη ζήτηση στις περιοχές της στις αρχές του έτους αλλά ότι έκτοτε η παραγωγή έχει αυξηθεί. Η ζήτηση στη Ρωσία για το εμβόλιο αυξάνεται αλλά όχι με αλματώδεις ρυθμούς, δήλωσε ο ίδιος σε δημοσιογράφους.

«Αν και φυσικά παράγοντες, όπως το να εμβολιάζεται ο πρόεδρος, είναι ένα καλό παράδειγμα για πολλούς, πολλούς πολίτες, τουλάχιστον ελπίζουμε ότι θα είναι», δήλωσε ο Πεσκόφ.

«Τώρα που καταφέραμε να αυξήσουμε την παραγωγή, και ο ρυθμός αύξησης θα διασφαλιστεί τους επόμενους μήνες και όλες οι εγχώριες ανάγκες, που αποτελούν την απόλυτη προτεραιότητα, θα καλυφθούν», δήλωσε ο Πεσκόφ σε τηλεδιάσκεψη με δημοσιογράφους.

Ο Πούτιν δήλωσε τη Δευτέρα ότι η απόφαση για εμβολιασμό είναι απολύτως οικειοθελής για τους Ρώσους.

Είπε ότι 4,3 εκατ. Ρώσοι έχουν λάβει έως τώρα δύο δόσεις του εμβολίου, ότι η παραγωγή εμβολίων για εγχώρια χρήση είναι προτεραιότητα και ότι η παραγωγή χρειάζεται να αυξηθεί.

Η Ρωσία έχει πληθυσμό περίπου 144 εκατ. κατοίκων.

Το πιο γνωστό ρωσικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού είναι το Sputnik V. Η Μόσχα έχει δώσει επίσης έκτακτη έγκριση για δύο άλλα σκευάσματα, το EpiVacCorona και το CoviVac.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

«Χρυσό» ριφιφί σε τραπεζικές θυρίδες στο Χαλάνδρι: Πήρε προθεσμία για να απολογηθεί ο 58χρονος