ΚΟΣΜΟΣ

Πούτιν: Πρωθυπουργός μου θα είναι ο Μεντβέντεφ

Πούτιν: Πρωθυπουργός μου θα είναι ο Μεντβέντεφ

Ο υποψήφιος πρόεδρος αποκάλυψε συμφωνία που σύναψαν μεταξύ τους στο παρελθόν

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν, επιβεβαίωσε πως ο σημερινός αρχηγός του κράτους, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, θα τον αντικαταστήσει ως πρωθυπουργό βάσει μιας συμφωνίας που σύναψαν μεταξύ τους στο παρελθόν.

«Αν οι πολίτες της χώρας μού εμπιστευθούν τη θέση του προέδρου της χώρας, τότε θα πρότεινα τον κ. Μεντβέντεφ για επικεφαλής της κυβέρνησης της Ρωσίας», δήλωσε ο Πούτιν.

«Σε τι είναι αυτό ασυνήθιστο; Λέμε σαφώς και εντίμως στη χώρα αυτό που προτείνουμε», πρόσθεσε ο ισχυρός άνδρας της Ρωσίας.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος δεν μπορούσε να είναι υποψήφιος για μια τρίτη διαδοχική προεδρική θητεία έπειτα από εκείνες που ολοκλήρωσε από το 2000 ως το 2008, είχε αφήσει την προεδρία στον Μεντβέντεφ, ο οποίος αποσύρθηκε τώρα από το προσκήνιο για να επιτρέψει την επιστροφή, φέτος, του μέντορά του στο Κρεμλίνο.

«Ως εκπρόσωποι της ίδιας πολιτικής δύναμης, πρέπει να δράσουμε με αλληλεγγύη, να μην βασιστούμε σε προσωπικά συμφέροντα (...) πρέπει να κρίνουμε ποιος έχει τις περισσότερες πιθανότητες, σε ποιόν θα εκφράσουν οι πολίτες την εμπιστοσύνη τους και ποιός έχει τις περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει», δήλωσε ο Πούτιν.