Ιαπωνία: Οι κερασιές άνθισαν στη σκιά της πανδημίας - Μοναδικές εικόνες

Newsbomb

AP

Οι κερασιές άνθισαν στα πάρκα της Ιαπωνίας δύο εβδομάδες νωρίτερα φέτος λόγω της πρώιμης άνοιξης, αλλά οι Αρχές καλούν τους πολίτες να περιορίσουν τις παραδοσιακές εορταστικές εκδηλώσεις ώστε να μην σημειωθεί αναζωπύρωση της επιδημίας του κορονοϊού

Οι κερασιές είναι ολάνθιστες και πολλοί άνθρωποι φορώντας μάσκες έσπευσαν στην περιοχή γύρω από το Αυτοκρατορικό Παλάτι στο κέντρο του Τόκιο παίρνοντας φωτογραφίες, χωρίς να μπορούν και φέτος να ακολουθήσουν την παράδοση του «hanami» που θέλει τους Ιάπωνες να υποδέχονται τα άνθη της κερασιάς (sakura) κάτω από τα δένδρα όπου συγκεντρώνονται κάνοντας πικ νικ, πίνοντας και τραγουδώντας.

Πολλά πάρκα της περιοχής της πρωτεύουσας απαγορεύουν το «hanami», άλλα έχουν υψώσει φράγματα για να εμποδίσουν τους ανθρώπους να συγκεντρωθούν κοντά στις κερασιές.

Φέτος, η κορύφωση της ανθοφορίας καταγράφηκε στις 26 Μαρτίου, στην αρχαία πρωτεύουσα του Κιότο. Νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά από το 1953, όταν η Ιαπωνική Μετεωρολογική Υπηρεσία άρχισε να συλλέγει σχετικά στοιχεία και 10 ημέρες νωρίτερα σε σχέση με τον μέσο όρο των τελευταίων 30 ετών. Αντίστοιχα ρεκόρ καταγράφηκαν φέτος σε πάνω από δέκα πόλεις σε όλη τη χώρα.

Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι η ανθοφορία σημειώθηκε νωρίτερα σε σχέση με κάθε άλλη στιγμή στην ιστορία του κράτους, βάσει ιστορικών ντοκουμέντων, ημερολογίων και βιβλίων ποίησης από το Κιότο. Ο Yasuyuki Aono, ένας περιβαλλοντολόγος του Osaka Prefecture University που ασχολείται με τέτοιου είδους αρχεία, αναφέρει ότι οι πιο πρώιμες ανθοφορίες που είχαν καταγραφεί μέχρι φέτος, είχαν σημειωθεί στις 27 Μαρτίου στα έτη 1612, 1409 και 1236, αν και δεν υπάρχουν αναφορές για ορισμένα έτη.

«Μπορούμε να πούμε ότι κατά πάσα πιθανότητα πρόκειται για μια επίπτωση της κλιματικής αλλαγής», τονίζει και ο Shunji Anbe, ένας αξιωματούχος του τμήματος παρατηρήσεων της Ιαπωνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, σύμφωνα με το Associated Press.

Δείτε εντυπωσιακές φωτογραφίες από τις ανθισμένες κερασιές στην Ιαπωνία στη Gallery:

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved