ΚΟΣΜΟΣ

Καπιτώλιο: Οι πρώτες εικόνες από τη νέα επίθεση - Στο νοσοκομείο ο δράστης και δυο αστυνομικοί

Νέα επίθεση στο Καπιτώλιο
AP Images

Καπιτώλιο: Ένα αυτοκίνητο έπεσε στη Βόρεια πύλη και τραυμάτισε δυο αστυνομικούς, ενώ ένας άνδρας που βγήκε από αυτό κρατώντας μαχαίρι δέχθηκε πυροβολισμούς από άλλους άνδρες της ασφάλειας του κτηρίου. Στο νοσοκομείο και οι τρεις τραυματίες.

Οι μνήμες των πρόσφατων επεισοδίων, που είχαν κάνει τον γύρο του κόσμου, ξύπνησαν ξανά στο Καπιτώλιο. Ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω στο οδόφραγμα της Βόρειας εισόδου του συμπλέγματος κτηρίων στην Ουάσιγκτον και προκάλεσε πανικό. Δυο αστυνομικοί τραυματίστηκαν, ενώ από το όχημα βγήκε ένας άνδρας κρατώντας μαχαίρι. Ο δράστης δέχθηκε πυροβολισμούς από άνδρες της ασφάλειας του Καπιτωλίου και αμέσως τέθηκε υπό κράτηση.

Τόσο ο άνδρας που κρατούσε το μαχαίρι όσο και οι δυο τραυματίες αστυνομικοί, διακομίστηκαν άμεσα σε νοσοκομείο της αμερικανικής πρωτεύουσας. Για λίγη ώρα, βέβαια, στο Κογκρέσο επικράτησε πανικός παρά το γεγονός ότι οι Γερουσιαστές δεν ήταν εντός του κτηρίου καθώς είχε τελειώσει για αυτή την εβδομάδα η διαδικασία νομοθέτησης.

Άμεσα οι δυνάμεις της αστυνομίας απέκλεισαν το Καπιτώλιο και τη γύρω περιοχή, ενώ όλοι όσοι σχετίζονται με το κτήριο δέχθηκαν μήνυμα για την κατάσταση που επικρατούσε. «Εξωτερική απειλή, δεν επιτρέπεται η είσοδος και η έξοδος, μείνετε μακριά από τα παράθυρα και τις πόρτες. Αν είστε σε εξωτερικό χώρο, καλυφθείτε», ανέφερε το μήνυμα. Αξίζει να σημειωθεί πως σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα έφτασαν στο σημείο ασθενοφόρα αλλά και ένα ελικόπτερο που προσγειώθηκε στον Ανατολικό τομέα του Καπιτωλίου.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι το συμβάν έγινε παρά την αυξημένη ασφάλεια στο Καπιτώλιο. Μετά τα γεγονότα της 6ης Ιανουαρίου και την εισβολή στο κτήριο από υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ, τα μέτρα έγιναν «δρακόντεια», ωστόσο, το περιστατικό αυτό ήρθε να βάλει ξανά σε αμφιβολία τους Αμερικανούς για το επίπεδο ασφάλειας στην Ουάσιγκτον και να προσθέσει έναν ακόμα «πονοκέφαλο» στον 46ο πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: 3.080 νέα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ - 72 θάνατοι σε 24 ώρες, στους 753 οι διασωληνωμένοι