ΚΟΣΜΟΣ

Ινδία : Δραματική η κατάσταση με τον κορονοϊό- 100.000 κρουσμάτα σε 24 ώρες

Ινδία : Δραματική η κατάσταση με τον κορονοϊό- 100.000 κρουσμάτα σε 24 ώρες

Αλματώδη αύξηση καταγράφουν οι μολύνσεις κορονοϊού στην Ινδία, τη δεύτερη πολυπληθέστερη χώρα στον κόσμο μετά την Κίνα.

Τα κρούσματα του SARS-CoV-2 αυξήθηκαν αλματωδώς τις προηγούμενες 24 ώρες στην Ινδία, κατά 103.558, με το σύνολο των μολύνσεων να φθάνει τα 12,59 εκατομμύρια, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Είναι η πρώτη φορά που τα κρούσματα του κορονοϊού ξεπερνούν το όριο των 100.000 μέσα σε μία ημέρα. Η Ινδία κατέγραψε επίσης 478 θανάτους από COVID-19 , με το συνολικό απολογισμό της πανδημίας στη γιγαντιαία χώρα της Ασίας να αγγίζει τους 165.101 νεκρούς ως αυτό το στάδιο.


Η Ινδία έχει τον τρίτο μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων μετά τις ΗΠΑ (30 εκατομμύρια) και τη Βραζιλία (13 εκατομμύρια). Οι αρχές στη Μαχαράστρα, το πλουσιότερο κρατίδιο της Ινδίας, πατρίδα της οικονομικής πρωτεύουσας Μουμπάι ανακοίνωσαν ότι θα επιβάλλουν lockdown κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου και νυχτερινή κυκλοφορία στους 110 εκατομμύρια κατοίκους.

Από σήμερα το βράδυ μέχρι και το τέλος Απριλίου θα επιβληθεί νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας, θα απαγορευθούν οι συγκεντρώσεις με περισσότερα από 4 άτομα και θα βάλουν λουκέτο γραφεία, εστιατόρια, σινεμά, πισίνες, μπαρ , χώροι λατρείας και δημόσιοι χώροι όπως παραλίες.

«Ενώ επιβάλλουμε αυτούς τους περιορισμούς κάνουμε κινήσεις ώστε να μην επηρεαστεί ο οικονομικός κύκλος του κράτους και να μην πληγούν οι εργαζόμενοι και οι εργάτες, και έχει δοθεί έμφαση στο κλείσιμο πολυσύχναστων χώρων», δήλωσε η κρατική κυβέρνηση.
Οι δημόσιες συγκοινωνίες θα λειτουργούν, αλλά με χωρητικότητα μειωμένη κατά 50%, ενώ προς το παρόν οι βιομηχανικές και κατασκευαστικές δραστηριότητες, καθώς και τα γυρίσματα ταινιών στη Μουμπάι, πατρίδα του Μπόλιγουντ, θα συνεχιστούν υπό την προϋπόθεση ότι θα τηρούνται αυστηρά τα μέτρα κατά του κορονοϊού.


Στο γειτονικό Μπαγκλαντές, οι αρχές δήλωσαν ότι θα επιβληθεί 7ημερο lockdown από τη Δευτέρα. Θα σταματήσουν οι πτήσεις και τα εμπορικά κέντρα και τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά.

Οι υγειονομικές αρχές του Μπαγκλαντές ανέφεραν 7.087 νέα κρούσματα την Κυριακή - το υψηλότερο ποσοστό μέσα σε ένα 24ωρο από την έναρξη της πανδημίας - με τον αριθμό των μολύνσεων να είναι κάτω από 640.000. Η χώρα των 168 εκατομμυρίων ανθρώπων αντιμετωπίζει βλέπει τις μολύνσεις να αυξάνονται ραγδαία τις τελευταίες εβδομάδες.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Λιανεμπόριο: Σηκώνει σήμερα ρολά με αυστηρά μέτρα - Έκτακτο επίδομα για τις κλειστές επιχειρήσεις