ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Μυστικά «κορονο-πάρτι» με συμμετοχή υπουργών- Μετά το χαβιάρι και τις σαμπάνιες…τα πρόστιμα

Γαλλία: Μυστικά «κορονο-πάρτι» με συμμετοχή υπουργών- Μετά το χαβιάρι και τις σαμπάνιες…τα πρόστιμα

Χλιδάτα πάρτι χωρίς μάσκες και αποστάσεις, αλλά με μπόλικη σαμπάνια και εκλεκτά εδέσματα διοργανώνονται σύμφωνα με καταγγελλίες στο Παρίσι, με τη συμμετοχή ακόμη και υπουργών. Το θέμα που έχει εξοργίσει την κοινή γνώμη, διερευνά πλέον η γαλλική αστυνομία, καθώς η Γαλλία εξακολουθεί να δοκιμάζεται σκληρά απο την πανδημία

Οργισμένες αντιδράσεις προκαλούν στη Γαλλία οι αποκαλύψεις για μία σειρά από παράνομα κορονο-πάρτι με τη συμμετοχή της ελίτ της χώρας, την ώρα που η πανδημία πιέζει ασφυκτικά τα νοσοκομεία και ο αριθμός των κρουσμάτων αυξάνεται καθημερινά.

Ανάμεσα στους υψηλούς προσκεκλημένους στα κρυφά πάρτι…όπου η σαμπάνια ρέει άφθονη και το χαβιάρι προσφέρεται αφειδώς βρίσκονται σύμφωνα με πληροφορίες ακόμη και υπουργοί της γαλλικής κυβέρνησης. Η εισαγγελία του Παρισιού ξεκίνησε έρευνα, ενώ οι παραβάτες εκτός από τσουχτερά πρόστιμα αντιμετωπίζουν ακόμη και ποινές φυλάκισης.


Την πληροφορία μετέδωσε πρώτο το ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο M6 μετά από σχετική έρευνα που έκαναν ρεπόρτερ…μεταμφιεσμένοι σε θαμώνες, δίνοντας μάλιστα στη δημοσιότητα και σχετικά βίντεο. Οι συμμετέχοντες όπως επίσης και οι σερβιτόροι δε φοράνε μάσκες, ενώ όταν κλείνουν οι πόρτες οι κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης πάνε περίπατο.

«Οι άνθρωποι που έρχονται εδώ βγάζουν τις μάσκες τους. Όταν περνάει κανείς την πόρτα… δεν υπάρχει κορονοϊός. Θέλουμε οι άνθρωποι να αισθάνονται άνετα. Είναι ένα ιδιωτικό κλάμπ και θέλουμε οι πελάτες να αισθάνονται άνετα όπως στο σπίτι τους» ακούγεται να λέει στους ρεπόρτερ ένας από τους σερβιτόρους του ιδιωτικού κλαμπ που βρίσκεται στο κέντρο της γαλλικής πρωτεύουσας.


Το μενού μίας τέτοιας βραδιάς ξεκινάει από τα 160 ευρώ για το «απλό δείπνο» και φθάνει περίπου στα 500 ευρώ αν προστεθεί σαμπάνια και εκλεκτό χαβιάρι.
Ένας από τους διοργανωτές δήλωσε ότι η πρακτική αυτών των πριβέ συγκεντρώσεων «είναι πολύ συνηθισμένη και εγώ ο ίδιος έχω φάει σε δύο ή τρία εστιατόρια αυτή την εβδομάδα».

Αποκάλυψε μάλιστα ότι γνωρίζει πολλούς υπουργούς που συνηθίζουν να κλείνουν τραπέζι γιατί όπως είπε απροκάλυπτα την ώρα που το τρίτο κύμα της πανδημίας «γονατίζει» τη Γαλλία «είμαστε ακόμη δημοκρατία, κάνουμε ο,τι θέλουμε».
Δικηγόροι, διασημότητες της σόουμπιζ και επιφανείς επιχειρηματίες συμμετέχουν επίσης στα λουκούλλεια γεύματα που καταλήγουν σε πάρτι και γίνονται κατά κύριο λόγο στο Παρίσι, το μεσημέρι αλλά και το βράδυ.

Κορονο-πάρτι με χιλιάδες νέα κρούσματα την ημέρα και ασφυκτικά γεμάτες Μ.Ε.Θ

Όλα αυτά γίνονται σε ένα «παράλληλο σύμπαν» την ώρα που η Γαλλία μετράει καθημερινά ακόμη και 60.000 νέα κρούσματα, ενώ οι μονάδες εντατικής θεραπείας στην περιφέρεια του Παρισιού έχουν φτάσει στα όριά τους με περισσότερους από 1500 πλέον νοσηλευόμενους.

Για να αναχαιτίσουν την εξάπλωση της πανδημίας, οι αρχές έχουν κλείσει εστιατόρια, καφέ και μπαρ από τον Οκτώβριο, ενώ ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε πρόσφατα νέα σκληρά περιοριστικά μέτρα για ένα μήνα.

Αυστηρές ποινές σε διοργανωτές και συμμετέχοντες

Την περασμένη εβδομάδα ο Γάλλος πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ δήλωσε στο κοινοβούλιο ότι οποιοσδήποτε «θέτει σε κίνδυνο τη ζωή των άλλων» διοργανώνοντας παράνομα πάρτι, αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης ενός έτους και πρόστιμα τουλάχιστον 15.000 ευρώ.

Οι εισαγγελείς θα κληθούν να καταδιώξουν τους δράστες που διοργανώνουν μυστικά πάρτι είπε και ζήτησε από τον Υπουργό Εσωτερικών να αυξήσει τον αριθμό των αστυνομικών που ασχολούνται με τις υποθέσεις αυτές. Σύμφωνα με στοιχεία του γαλλικού υπουργείου Εσωτερικών, η αστυνομία εμπόδισε τη διεξαγωγή 326 παράνομων πάρτι που αψηφούσαν τους κανόνες του lockdown από την 1η Ιανουαρίου.
Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Zεράντ Νταρμανέν διέταξε την αστυνομία να διερευνήσεις τις καταγγελίες για τη φερόμενη συμμετοχή Γάλλων υπουργών στις…πριβέ δεξιώσεις εν μέσω πανδημίας.

«Θέλουμε ονόματα» λένε οι Γάλλοι μετά την ανακοίνωση τρίτου lockdown

"Ζήτησα από τον αρχηγό της αστυνομίας του Παρισιού να ελέγξει την ακρίβεια των αναφορών, έτσι ώστε, εάν επιβεβαιωθούν, οι διοργανωτές και οι συμμετέχοντες αυτών των μυστικών γευμάτων να προσαχθούν στη δικαιοσύνη", έγραψε στο Twitter του.


Τα πλάνα από κρυφή κάμερα που μετέδωσε το δίκτυο M6 από το εσωτερικό των κρυφών κορονο-πάρτι προκάλεσαν την οργή των πολιτών. Με το hashtag #Θέλουμε Ονοματα (#OnVeutLesNoms) οι Γάλλοι έχουν ξεκινήσει εκστρατεία μέσω διαδικτύου, ζητώντας να κατονομαστούν οι υπεύθυνοι και να τους αποδοθούν άμεσα οι ανάλογες ποινές.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Επίθεση με βιτριόλι: Ομολόγησε η 35χρονη – Τι είπε για την Ιωάννα