ΚΟΣΜΟΣ

Τζιλ Μπάιντεν: Η πρώτη κυρία των ΗΠΑ φόρεσε...διχτυωτό καλσόν και το Twitter «πήρε φωτιά»

Τζιλ Μπάιντεν: Η πρώτη κυρία των ΗΠΑ φόρεσε...διχτυωτό καλσόν και το Twitter «πήρε φωτιά»

Το διχτυωτό καλσόν που επέλεξε η Τζιλ Μπάιντεν για μία δημόσια εμφάνιση, η πρώτη στιλιστική της «δήλωση» σχολιάστηκε έντονα από τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Τα σχόλια -από πικρόχολα έως θετικά- αντανακλούν για κάποιους την πόλωση και τις βαθειές διαιρέσεις που διαπερνούν την αμερικανική κοινωνία.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν παρουσίασε πρόσφατα ένα φιλόδοξο σχέδιο για τον εκσυγχρονισμό των υποδομών της χώρας και το μεγαλύτερο πρόγραμμα αύξησης της απασχόλησης μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Οι Ρεπουμπλικανοί υποσχέθηκαν να το «πολεμήσουν», το εμβολιαστικό πρόγραμμα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και η πολιτική επικαιρότητα στις ΗΠΑ «τρέχει».

Μέσα στους φρενήρεις αυτούς ρυθμούς όμως ο χρόνος σταμάτησε τα τελευταία 24ωρα και «συμπυκνώθηκε»…σε ένα καλσόν. Για την ακρίβεια στο μαύρο διχτυωτό καλσόν που εθεάθη να φοράει η πρώτη κυρία των ΗΠΑ, κατεβαίνοντας από το αεροπλάνο στην αεροπορική βάση Άντριους στο Μέριλαντ.

Η 69χρονη εκπαιδευτικός που εξακολουθεί να εργάζεται μετά την εκλογή του συζύγου της στην προεδρία και είναι κάτοχος διδακτορικού, το συνδύασε με μποτάκια, μαύρο σακάκι και μία μαύρη φούστα μέχρι το γόνατο, με δερμάτινο τελείωμα.

Το διχτυωτό καλσόν «δεν αρμόζει» σε πρώτη κυρία

Η εμφάνισή της σχολιάστηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Πολλοί μάλιστα ήταν εκείνοι που έγραψαν ότι είναι «φτηνιάρικη» και δεν αρμόζει στη γυναίκα που συνοδεύει τον Αμερικανό πρόεδρο. Αρκετοί έσπευσαν να τονίσουν ότι τους θυμίζει την Αμερικανίδα ποπ σταρ Μαντόνα που είναι γνωστή για τις…σέξι, προκλητικές της εμφανίσεις . «Τηλεφώνησε η Μαντόνα και θέλει πίσω το φτηνιάρικο look, δρα Μπάιντεν» έγραψε ο υπερσυντηρητικός σχολιαστής Wayne Dupree.

Οι ακόμη πιο πικρόχολοι έγραψαν ότι η δρ. Μπάιντεν θυμίζει περισσότερο «τη γιαγιά της Μαντόνα» και είναι αρκετά ηλικιωμένη για να επιλέγει ανάλογα outfit. «Μπορεί τα ρούχα της να είναι ακριβά αλλά η όλη εμφάνιση μοιάζει κάπως…φτηνιάρικη. Τι ντροπή για την πρώτη κυρία» σχολίασε κάποιος.

Η Τζιλ Μπάιντεν...πρότυπο ανεξαρτησίας


Στον αντίποδα, πολλοί ήταν εκείνοι που αποκάλεσαν το ντύσιμό της, έμπνευση για όλες τις ηλικίες. Και αυτό γιατί ξεφεύγει από τα αυστηρά στιλιστικά πρότυπα και τις επιταγές της μόδας για μία γυναίκα της θέσης και της ηλικίας της.
«Δεν ξέρω που βρήκε η Τζιλ Μπάιντεν αυτό το καλσόν με τα σχέδια αλλά μου αρέσει πάρα πολύ και θα το αγόραζα χωρίς δεύτερη σκέψη» σχολίασε ένας χρήστης του Twitter. H New York Post μάλιστα φιλοξένησε άρθρο με τίτλο «Πού μπορείτε να αγοράσετε το εντυπωσιακό καλσόν της Τζιλ Μπάιντεν».

Άλλοι ειρωνεύθηκαν τη μεγάλη έκταση που πήρε το θέμα, την ώρα μάλιστα που οι ΗΠΑ έχουν πολύ πιο σοβαρά θέματα να αντιμετωπίσουν, εν μέσω πανδημίας.


«Το διχτυωτό καλσόν της Τζιλ Μπάιντεν, το κοστούμι του Μπαράκ Ομπάμα, τα αμάνικα φορέματα της Μισέλ Ομπάμα. Αυτά είναι τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στην αμερικανική πολιτική» έγραψε κάποιος. Το όλο θέμα μάλιστα έγινε trend στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με το hashtag "FishnetGate", με άλλα λόγια το…σκάνδαλο του διχτυωτού καλσόν.

Το στίλ των πρώτων κυριών...πολιτικό θέμα πρώτης γραμμής


Oι πρώτες κυρίες βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας και οι στιλιστικές τους επιλογές ανέκαθεν προκαλούσαν σχόλια και αντιδράσεις. Από τη Μισέλ Ομπάμα μέχρι τη Μελάνια Τραμπ, οι σύζυγοι των Αμερικανών προέδρων γίνονταν «κόκκινο πανί» για τους πολιτικούς τους αντιπάλους, ακόμη και για τις εμφανίσεις τους. «Οι άνθρωποι που κινούνται στο δημόσιο χώρο υπόκεινται σε δημόσιο έλεγχο», εξηγεί ο αναλυτής τεχνολογίας Ρότζερ Έντνερ της Recon Analytics.


«Αυτή είναι η απλή αλήθεια. Ο καθένας έχει μια γνώμη, μερικές φορές ακόμη και δύο για κάθε θέμα. Το νέο φαινόμενο είναι ότι όλοι μπορούν να τη διαβάσουν και όχι μόνο οι γείτονές σας ή ο σύζυγός σας. Μερικοί άνθρωποι θέλουν να σχολιάζουν τους άλλους. Είναι το τίμημα που πληρώνουμε για την ελευθερία του λόγου. Το καλύτερο πράγμα που μπορεί να κάνει κανείς είναι να μην…ταίζει τα τρολ. Απλώς αναζητούν την προσοχή».

Οι αναλυτές λένε επίσης ότι οι πρώτες κυρίες στοχοποιούνται τόσο συχνά γιατί οι άνθρωποι που επιμένουν στις πολιτικές τους γραμμές τις επιλέγουν για να επιτεθούν στους αντιπάλους τους. Οι υποστηρικτές του Τραμπ θα συνεχισουν να εγκαλούν τους Μπάιντεν, όπως ακριβώς οι οπαδοί του Μπάιντεν θα στοχοποιούν κάθε έκφανση της προηγούμενης διακυβέρνησης, λέει ο Τσαρλς Κινγκ, αναλυτής στην Pund-IT.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Για πόσο καιρό παρέχει ανοσία το εμβόλιο - Φόβος για τις ομοιότητες με την γρίπη