ΚΟΣΜΟΣ

Forbes: Μπέζος, Μασκ στην κορυφή των πλουσιότερων του κόσμου - Ποιοι είναι οι πλουσιότεροι Έλληνες

Forbes: Μπέζος, Μασκ στην κορυφή των πλουσιότερων του κόσμου - Ποιοι είναι οι πλουσιότεροι Έλληνες
AP

Στους 2.755 ανέρχονται οι δισεκατομμυριούχοι που περιλαμβάνει η ετήσια λίστα των δισεκατομμυριούχων του Forbes, με το ιδρυτή της Amazon, Τζεφ Μπέζος, να βρίσκεται στην κορυφή για τέταρτη συνεχή χρονιά.

Οι τάξεις των πάμπλουτων φαίνονται να πυκνώνουν μετά από μια επεισοδιακή χρονιά, κατά την οποία η πανδημία προκάλεσε χάος στις διεθνείς οικονομίες και προκάλεσε αναταραχή στις ζωές δισεκατομμυρίων ανθρώπων ανά τον πλανήτη.

Φέτος η συνολική περιουσία των δισεκατομμυριούχων φτάνει τα 13,1 τρισ. δολάρια, τη στιγμή που πέρυσι ήταν στα 8 τρισ. δολάρια.

«Οι πολύ, πολύ πλούσιοι έγιναν πολύ, πολύ πλουσιότεροι» είπε o Ράνταλ Λέιν, chief content officer του Forbes, στο Reuters Video News.

Στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο επικεφαλής των Tesla και SpaceX, Έλον Μασκ, τη στιγμή που πέρυσι ήταν στην 31η. Ακολουθούν ο Μπερνάρ Αρνό, της LVMH, o Μπιλ Γκέιτς και ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ. Ο Γουόρεν Μπάφετ βρέθηκε εκτός αρχικής πεντάδας για πρώτη φορά εδώ και δύο δεκαετίες. Αξίζει να σημειωθεί πως η φετινή λίστα έχει 493 νεοεισερχόμενους-περίπου έναν νέο δισεκατομμυριούχο κάθε 17 ώρες, με 210 από την Κίνα και το Χονγκ Κονγκ και 98 από τις ΗΠΑ.

Η πλουσιότερη νεοεισερχόμενη, στα 38,2 δισ. δολάρια, είναι η Μίριαμ Άντελσον από τη Νεβάδα των ΗΠΑ, που κληρονόμησε την αυτοκρατορία των καζίνο του συζύγου της, Σέλντον Άντελσον, μετά τον θάνατό του τον Ιανουάριο.

Άλλοι νεοεισερχόμενοι είναι ο Τάιλερ Πέρι, τηλεοπτικός και κινηματογραφικός παραγωγός και ηθοποιός, η Γουΐτνεϊ Γουλφ Χερντ, συνιδρύτρια της εφαρμογής γνωριμιών Bumble, και ο Γκιγιόμο Πουσάζ, ιδρυτής της εταιρείας πληρωμών Checkout.com. Άλλοι 250 που είχαν βρεθεί εκτός λίστας στο παρελθόν επέστρεψαν. Συνολικά, το 86% όλων των δισεκατομμυριούχων είναι πλουσιότεροι από ό,τι έναν χρόνο πριν.

Ακολουθούν οι 10 πλουσιότεροι, οι περιουσίες τους, και οι «πηγές» του πλούτου τους:

1: Τζεφ Μπέζος (Amazon): 177 δισ.

2: Έλον Μασκ (Tesla, SpaceX): 151 δισ.

3: Μπερνάρ Αρνό (Luxury Goods): 150 δισ.

4: Μπιλ Γκέιτς (Microsoft): 124 δισ.

5: Μαρκ Ζάκερμπεργκ (Facebook): 97 δισ.

6: Γουόρεν Μπάφετ (Berkshire Hathaway): 96 δισ.

7: Λάρι Έλισον (Oracle, λογισμικό): 93 δισ.

8: Λάρι Πέιτζ (Google): 91,5 δισ.

9: Σεργκέι Μπριν (Google): 89 δισ.

10: Μουκές Αμπάνι (Reliance Industries): 84,5 δισ.

H συμμετοχή της Ελλάδας στη λίστα είναι ο Βαρδής Βαρδινογιάννης της Motor Oil Hellas, στα 1,4 δισ., στη θέση 2.141.

Ωστόσο σημειώνεται πως στη λίστα υπάρχουν και ο Φίλιππος Νιάρχος (θέση 1.111), στα 2,8 δισ., ο οποίος κατατάσσεται στους δισεκατομμυριούχους της Γαλλίας, ο Αριστοτέλης Μυστακίδης (Ελβετία, θέση 1.362, περιουσία 2,3 δισ.) και ο Ιβάν Σαββίδης (Ρωσία, θέση 1.833, 1,7 δισ.).

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Φονικό Μακρινίτσα: «Βοήθεια, σώστε με! Ήρθε να μας σκοτώσει» - Θρήνος για τον Γιώργο και την Κων/να