ΚΟΣΜΟΣ

Ποια είναι (πλέον) η πόλη με τους περισσότερους δισεκατομμυριούχους στον κόσμο

Ποια είναι (πλέον) η πόλη με τους περισσότερους δισεκατομμυριούχους στον κόσμο

Το Πεκίνο έχει πλέον περισσότερους δισεκατομμυριούχους από κάθε άλλη πόλη στον κόσμο, σύμφωνα με την ετήσια λίστα του Forbes.

Η κινεζική πρωτεύουσα απέκτησε 33 δισεκατομμυριούχους πέρυσι, και τώρα έχει 100, σύμφωνα με το περιοδικό- ξεπερνώντας οριακά τη Νέα Υόρκη, που έχει 99 και κατείχε τα πρωτεία για τα τελευταία επτά χρόνια.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα του BBC, η ταχεία διαχείριση της Covid-19, καθώς καιη άνοδος των κινεζικών εταιρειών τεχνολογίας και των χρηματιστηρίων της χώρας βοήθησαν το Πεκίνο να αποκτήσει τα πρωτεία.

Αν και το Πεκίνο πάντως έχει περισσότερους δισεκατομμυριούχους από τη Νέα Υόρκη, ο συνολικός πλούτος των Νεοϋορκέζων είναι μεγαλύτερος, στα 80 δισ. δολάρια.

Ο πλουσιότερος κάτοικος του Πεκίνου ήταν ο Ζανγκ Γιμίνγκ, ιδρυτής του TikTok και διευθύνων σύμβουλος της ByteDance. Ο ίδιος είδε την περιουσία του να διπλασιάζεται, φτάνοντας τα 35,6 δισ. δολάρια. Αντίθετα, ο πλουσιότερος κάτοικος της Νέας Υόρκης, ο πρώην δήμαρχος Μάικλ Μπλούμπεργκ, είχε περιουσία 59 δισ. δολαρίων.

Η Κίνα, όπως και οι ΗΠΑ, είδε τους κολοσσούς τεχνολογίας της να μεγαλώνουν ακόμα περισσότερο κατά την πανδημία, καθώς όλο και περισσότεροι κάνουν αγορές online και αναζητούν τρόπους ψυχαγωγίας. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τη συσσώρευση μεγάλου πλούτου για τους ιδρυτές και μετόχους των κολοσσών αυτών.

Η Κίνα απέκτησε περισσότερους νέους δισεκατομμυριούχους στη λίστα από κάθε άλλη χώρα παγκοσμίως, με 210 νεοεισερχόμενους.

Στους 2.755 ανέρχονται οι δισεκατομμυριούχοι που περιλαμβάνει η ετήσια λίστα των δισεκατομμυριούχων του Forbes, με το ιδρυτή της Amazon, Τζεφ Μπέζος, να βρίσκεται στην κορυφή για τέταρτη συνεχή χρονιά.

Φέτος η συνολική περιουσία των δισεκατομμυριούχων φτάνει τα 13,1 τρισ. δολάρια, τη στιγμή που πέρυσι ήταν στα 8 τρισ. δολάρια.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πέθανε ο Τάκης Βουγιουκλάκης