ΚΟΣΜΟΣ

Αυστρία: Παραιτήθηκε ο υπουργός Υγείας - Έπαθε υπερκόπωση λόγω...της πανδημίας

Αυστρία: Παραιτήθηκε ο υπουργός Υγείας - Έπαθε υπερκόπωση λόγω...της πανδημίας

Ο υπουργός Υγείας της Αυστρίας  ανακοίνωσε ότι παραιτείται διότι η υπερκόπωση εξαιτίας της αντιμετώπισης της πανδημίας έχει επηρεάσει την κατάσταση της υγείας του.

Ο υπουργός Υγείας της Αυστρίας Ρούντολφ Ανσόμπερ ανακοίνωσε ότι παραιτείται γιατί η υπερκόπωση λόγω της αντιμετώπισης της πανδημίας έχει επηρεάσει την κατάσταση της υγείας του.

«Δεν θέλω να εξουθενώσω τον εαυτό μου», δήλωσε ο 60χρονος Ρούντολφ Ανσόμπερ, που προέρχεται από το κόμμα των Πρασίνων, εταίρο του κυβερνητικού συνασπισμού του Σεμπάστιαν Κουρτς, διευκρινίζοντας ότι υποφέρει από υπέρταση και εξάντληση.

Θα παραιτηθεί τη Δευτέρα και ο διάδοχός του θα ανακοινωθεί άμεσα. Το βράδυ της Δευτέρας, ο δήμαρχος και τοπικός κυβερνήτης της Βιέννης ανακοίνωσε παράταση του "σκληρού lockdown"για τη Βιέννη, κατά δύο εβδομάδες, μέχρι τις 2 Μαϊου σε δύο από τα εννέα αυστριακά ομόσπονδα κρατίδια στα ανατολικά της Αυστρίας.

Ο απερχόμενος υπουργός Υγείας είχε πολύωρες διαβουλεύσεις με υγειονομικούς και τοπικούς αξιωματούχους για τη δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας στα νοσοκομεία της αυστριακής πρωτεύουσας, οι οποίες δέχονται μεγάλο αριθμό ασθενών από την περιφέρεια.

Το "σκληρό lockdown" για την "ανάπαυλα του Πάσχα των Καθολικών" (που ήταν φέτος στις 4 Απριλίου), ισχύει στη Βιέννη, την Κάτω Αυστρία και το Μπούργκενλαντ από την 1η Απριλίου και μέχρι την επόμενη Κυριακή 18 Απριλίου.

Στις 16 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί η επόμενη σύνοδος κορυφής της αυστριακής ομοσπονδιακής κυβέρνησης συνασπισμού με τους εμπειρογνώμονες, τους κυβερνήτες των κρατιδίων και την αντιπολίτευση και θέμα την κατάσταση της πανδημίας σε ολόκληρη την χώρα.

Σχεδόν 250 ασθενείς με Covid-19 χρειάζονται αυτή την στιγμή στη Βιέννη εντατική θεραπεία, κάτι που αποτελεί νέο ρεκόρ, ενώ, όπως εξήγησε ο αντιδήμαρχος Υγείας Πέτερ Χάκερ, η κατάσταση είναι επίσης δύσκολη στους κανονικούς θαλάμους νοσηλείας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Θρίλερ στην Κυψέλη: Έγκυος η γυναίκα που καταγγέλλει επίθεση με καυστικό υγρό